23948sdkhjf

- Det er bare at komme i sving

Dansk maritim teknologi kan indfri selv høje, internationale klimakrav til skibsfarten, så der er ingen teknisk undskyldning for lave klimaambitioner, mener Danske Maritime

- Teknologien er til stede, så der er ingen undskyldninger baseret på teknik for ikke at have så høje klimaambitioner som muligt. Det er bare at komme i sving, siger administrerende direktør Jenny N. Braat, Danske Maritime.

Hendes udtalelse falder, fordi der i disse dage drøftes ambitioner og mål for skibsfartens klimamæssige aftryk på et IMO-møde i London.

Danske Maritime er repræsenteret på IMO-mødet gennem underdirektør Michael Prehn:

- Det internationale samfunds ønsker om at adressere den globale opvarmning kom frem ved allerede Parisaftalens indgåelse i december 2015. Dele af den internationale skibsfart har da også erkendt nødvendigheden af at opnå bæredygtige løsninger, og vi som industri kan sagtens mærke en vilje til, at skibsfarten også skal levere sin del til nedbringelse af niveauet af drivhusgasser i atmosfæren, siger Michael Prehn.

Løfte om samarbejde og partnerskaber
Flere af Danske Maritimes medlemmer har udviklet avanceret teknologi og klimavenlige løsninger som er tilgængelige i markedet.

- Den maritime industri i Danmark stiller velafprøvet teknologi til rådighed og indgår gerne i partnerskaber med rederier, myndigheder og andre dele af skibsfarten med henblik på at skabe resultater, således at det enkelte rederi og det enkelte land kan reducere påvirkningen af klimaet og ved handling i praksis vise vilje og skabe dokumentation for, at aftalte klimamål bliver nået, siger Jenny N. Braat. 

Kilde: Danske Maritime

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14