23948sdkhjf

Første fundamenter til Horns Rev 3 på plads

I midt oktober startede anlægsarbejdet på Danmarks største havmøllepark, Horns Rev 3

Vattenfall er nu gået i gang med at opføre det første af i alt 49 fundamenter i Nordsøen. Når havmølleparken er færdig vil den kunne dække 425.000 danske husstandes årlige elforbrug.

Det er første gang i fem år, der bliver opført en havmøllepark i Danmark, og parken er den første af i alt tre danske parker til havs, som Vattenfall opfører de kommende år.

- Fundamenterne vil være det første synlige bevis på, at arbejdet på Danmarks største havvindmøllepark er gået i gang. Horns Rev 3 er ikke kun en milepæl for Vattenfall. Den er også et vigtigt bidrag til Danmarks grønne omstilling og aktiviteten på Esbjerg Havn de kommende år, siger Michael Simmelsgaard, landechef for Vattenfall i Danmark.

De første fire pæle blev fornyligt lastet ombord på specialfartøjet ”Innovation” i Holland og rammet ned i havbunden. Efter planen lastes de næste fire pæle i Esbjerg Havn midt i oktober.

Fundamenterne består af en 40-50 meter såkaldt monopæl af stål med en diameter på 6,5 meter. Til sammenligning er Rundetårn 35 meter højt. Pælen rammes cirka 30 meter ned i havbunden og skal bære MHI Vestas’ 8,3 MW vindmøller.

- Horns Rev 3 er den første af tre havvindparker, som Vattenfall opfører i Danmark de kommende år. Her spiller fundamenterne naturligvis også en afgørende rolle. De bliver designet, så de passer præcist til bundforholdene. Og vi arbejder konstant på at reducere omkostningerne, så parkerne bliver billigere, siger Michael Simmelsgaard.

Anlægsarbejdet finder sted på et 88 kvadratkilometer stort havområde mindst 34 km fra Jyllands vestkyst. Vindmøller og fundamenter til Horns Rev 3, som skal være i fuld drift i 2020, bliver bygget i Danmark, Tyskland og Storbritannien.

De kommende år opfører Vattenfall ud over Horns Rev 3 også møllerparkerne Kriegers Flak og Vesterhav Syd og Nord.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156