23948sdkhjf

Danmark ser ECDIS efter i sømmene

Grundstødning får de maritime havarikommissioner i Danmark og Storbritannien til at se på forbedringer til det digitale navigationssystem

Danmark og Storbritannien undersøger ECDIS, Electronic Chart Display and Information System, som viser information fra elektroniske søkort, efter en række grundstødninger delvist tilskrives søfolks brug systemet. Det skriver TradeWinds. 

Den engelske havarikommission, UK Marine Accident Investigation Branch (MAIB) er gået med sammen med det danske modstykke for se nærmere på, hvorfor søfolk ikke anvender ECDIS som det var tænkt. Det elektroniske system ses som ’medskyldig’ i en række ulykker til søs. 

- Der er stadig flere mere som peger på, at første generation ECDIS-systemer hovedsageligt blev designet for at leve op til IMOs performance standarder, da systemerne blev obligatoriske på skibe, hvorfor der ikke blev taget tilstrækkelig hensyn til slutbrugernes behov, skriver MAIB ifølge TradeWinds. 

Målet er en forbedring, så systemets fremtidige indretning bliver baseret på menneske-centrerede design-principper. 

Undersøgelsen blev tilskyndet af 4,950-dwt ’Muros’ grundstødning ved Haisborough Sand I det østlige England i december 2016. Ifølge en undersøgelse af hændelse var systemets alarm enten slået fra eller blev overhørt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.174