23948sdkhjf

Rekordstor interesse for Simac

Interessen har aldrig været større blandt de unge for at prøve kræfter med de maritime uddannelser til maskinmester, skibsfører eller skibsofficer på Simac i Svendborg

Simac i Svendborg byder i uge 43 velkommen til 102 unge fra sidste årgang af en gymnasial uddannelse. De skal fra onsdag til fredag i studiepraktik. Det er en vækst på hele 134 procent siden 2016, og et rekordstort antal elever, som skal se på alt fra et Triple-E-skib i Aarhus Havn til filmen S/S Martha i fredagsbaren.

Som noget nyt i år har Svendborg Kommune og Simac indgået et samarbejde, så studiepraktikanterne kan få gratis overnatning under opholdet i Svendborg. Under Projekt ’Svendborg Løfter Svendborg’ har kommunen givet 50.000 kroner i støtte til at dække udgifterne til overnatning. De unge får også tilbudt fuld forplejning for at holde deres udgifter nede. 

- Studiepraktikken er et vigtigt rekrutteringsarrangement for os, og vi er derfor meget glade for bidraget fra Svendborg Kommune, da vi tror på, at hvis vi viser Svendborg og Simac fra bedste side, er chancen større for, dels at de unge vil prøve kræfter med en uddannelse langt væk hjemmefra, dels at de får så godt et indtryk af byen, at de gerne vil bosætte sig her i forbindelse med deres uddannelse, siger kommunikations- og marketingkoordinator Nana Høgsland.

De tre studiepraktikdage er nøje sammensat, så de unge får et indblik i mange aspekter af den uddannelse, de har valgt at afprøve. De skal både følge teoriundervisning, se de forskellige lokaliteter – herunder se værkstederne og selv afprøve full mission bro- og maskinrumssimulatorerne. For at vise de unge, hvad en arbejdsplads om bord på et skib egentlig er, har Simac allieret sig med Maersk Line, der har åbnet gangbroen for de unge, når Triple-E-skibet ’Mayview Maersk’ ligger til kaj i Aarhus om torsdagen.

Kilde: Simac

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203