23948sdkhjf

Hanjin-formand eftersøgt af politiet

Mistanke om underslæb mod det kollapsede containerreders bestyrelsesformand

Sydkoreansk politi har udstedt en arrestordre mod Hanjin Shippings bestyrelsesformand, Cho Yang-ho. Årsagen er mistanke om underslæb. Penge skulle være brugt til at renoverer den tidligere rederiformands hjem. Det skriver TradeWinds.

Cho Yang-ho og hans kone blev afhørt af politiet sidste måned om brugen af et beløb svarende til 2,66 mio. dollars (16,84 mio. kroner), penge der var tiltænkt et hotelbyggeri.

Ved en høring i det sydkoreanske parlament sidste oktober fortalte bestyrelsesformanden, at han troede på en redning for Hanjin Shipping, forudsat kreditorernes hjælp.

En længe ventet manøvre, siden rederiet gik i betalingsstandsning i oktober, men især i de første måneder var der et reelt håb om en redningsplan.  

Hanjin Shipping gik i betalingsstandsning i oktober sidste år. Efter måneder kamp mod kollapset besluttede en sydkoreansk domstol i februar i år, at Hanjin ikke længere kunne flyde og erklærede containerrederiet konkurs. 

 

Kreditorerne efter Hanjin Shipping har ifølge de seneste oplysninger gjort krav på samlet 10,5 mia. dollars (66 mia. kroner).

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126