23948sdkhjf

Byrådspolitikere vil kæmpe for Flådestation Frederikshavn

En delegation fra Frederikshavn Byråd vil forhindre, at det kommende forsvarsforlig kommer til at koste nordjyske arbejdspladser.

Delegationen vil forklare Christiansborg-politikerne, hvorfor de skal prioritere Flådestation Frederikshavn.

Hvis der en dag kun skal være én flådestation i Danmark, så risikerer Frederikshavn flådestation nemlig at stå svagt, fordi den anden danske flådestation i Korsør står til at løbe med store investeringer.

Forsvarsforliget og flåden

Borgmestre: Forsvarsforliget tager nye arbejdspladser fra os

Regeringen vil investere kvart milliard i flådestation

Det siger det socialdemokratiske folketingsmedlem Bjarne Laustsen til DR Nordjylland:

- Derfor tror vi, at de kan finde på at komme og sige, at nu kan det hele være i Korsør, og at man så godt kan lukke Frederikshavn. Men det er den mulighed, de ikke skal have.

I det første udspil får Korsør blandt andet en tredje eskadre, men den bør gå til flådestationen i Frederikshavn i stedet.

Det skal delegationen overbevise Forsvarsudvalget om.

- Vi har en toptunet flådestation i Frederikshavn, og det skal man først til at udbygge i Korsør. Derfor er der en lang række argumenter, det taler for, at man skal undersøge, om det kan være i Frederikshavn i stedet for at flytte det til Korsør.

Ifølge et nyt notat fra Forsvarsministeriet vil det nuværende udspil til forsvarsforliget koste 28 arbejdspladser på Flådestation Frederikshavn.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095