23948sdkhjf

Inspektion sikrede tanker-besætning flere måneders løn

April-hyren var gået ind i juni. Siden da har besætningen om bord på den tyrkisk ejede produkttanker ‘Masalli’ ikke fået løn. Det fik ITF (International Transport Workers' Association) ændret torsdag, da tankskibet anløb oliehavnen i Aarhus for losning.

Det fremgår af CO-Søfarts hjemmeside.

- Den manglende hyre-udbetaling er et basalt brud på MLC-konventionen og er belæg for tilbageholdelse af skibet, siger ITF-inspektør Morten Bach, der var om bord for at tjekke forholdene for besætningen, der tæller i alt 16 - heraf ni russere, seks fra Azerbaijan og en fra Ukraine.

Skibet ejes af det tyrkiske rederi Palmali og har forretningsmæssige forbindelser til Rusland. Således bemandes ‘Masalli’ også gennem rederiets crewingfirma i Rusland.

ITF-inspektør Morten Bach stod klar på kajen i Aarhus, da skibet i går efter nogen forsinkelse ankom.

- Det voldte en del hovedbrud at få overblik over hyrebilagene og de udbetalinger, der rent faktisk var foretaget, siger Morten Bach og fortsætter:

- Det viste sig, at den sidst betalte hyre var for april måned. Og den var først blevet betalt i juni. Siden da har ingen fået løn, og folk er mønstret af og rejst hjem uden at have fået, hvad de havde til gode.

Kort betalingsfrist
Søfartsstyrelsen blev orienteret om forholdene, og stod klar til at tilbageholde skibet.

- Rederen fik meget kort frist til at betale, fortæller Morten Bach og tilføjer:

- Jeg blev om bord, indtil det samlede tilgodehavende var tikket ind på besætningsmedlemmernes konti. I alt havde besætningen 133.985 US dollars til gode - hvilket svarer til godt 843.000 kr. 

'Masalli', der sejler under Malta-flag, afgik her sidst på formiddagen i dag Aarhus efter losning.

Kilde: CO Søfart

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187