23948sdkhjf

Strejke truer HH Ferries

OPDATERET

Ingen ny overenskomst, ingen færge mellem Helsingør og Helsingborg.

Sådan lyder beskeden – og truslen om strejke - til HH Ferries fra fagforbundet 3F, som vil tegne ny overenskomst for cirka 30 catering på HH Ferries’ ’Tycho Brahe’. Det skriver TV2 Lorry.

3F PSHR (privat, service, hotel og resturation) oplyser på facebook, at man har en konfliktplan for ’Tycho Brahe’, samt at medlemmerne i hele HH Ferries Group og de mange sympatisører vil modtage materiale, der oplyser om konfliktgrundlaget og planerne for konflikten.

HH Ferries har fået til fredag kl 16 for at svare, om de ønsker at forhandle en overenskomst.

Rettelse: 05.10.2017 kl 13:10
I den originale artikel fremgik det, at strejketruslen kommer efter, at rederiet forsøget at indgå en særskilt aftale med Dansk Metal Maritime Afdeling, samt at dennes overenskomst var blevet underkendt i Arbejdsretten. Det er ikke korrekt.

Overenskomsten blev ikke underkendt i Arbejdsretten. Derimod har der været dialog om at 3F skulle overtage denne. Det oplyser sekretariatschef John Ibsen, CO-søfart, til Søfart.

Metal Maritime gik i 2015 ind for at få de cateringansatte på ’Tycho Brahe’ overenskomstdækket. Organisationen har så haft overenskomsten frem til overenskomstfornyelsen i foråret 2017.

Her undlod Metal Maritime at forny overenskomsten, efter en aftale med 3F om at de overtog den. Ifølge John Ibsen var det så 3F, der ønskede at forhandle en ny aftale på plads for de cateringansatte på plads, hvilket altså har affødt strejketruslen. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219