23948sdkhjf

Dansk aftale med Kina om ballastvand

Danske Maritime har underskrevet en hensigtserklæring i Kina om løsninger til rensning af ballastvand og skibsbygning.

I forbindelse ”International Forum on Ballast Water Management Technology and Standardization”, som blev afholdt i Qingdao, Kina den 12.-13. september 2017, underskrev Danske Maritime en samarbejdsaftale med Shipbuilding Information Center of China (SICC).

Det skriver Danske Maritime i en pressemeddelelse. 

- Det er værd at påpege, at kineserne har valgt den danske maritime industri som den første, de indgår sådan en aftale med. Det vidner om, at vores industri har gjort sig godt bemærket, nu også på dette nye teknologiske område. Det er også et resultat af en langvarig og målrettet indsats fra virksomhederne selv og den danske stat, der i februar har underskrevet en aftale med grøn skibsbygning, som denne nye aftale om ballastvand er i fin tråd med, siger administrerende direktør Jenny N. Braat, Danske Maritime, der sammen med international chef hos Danske Maritime, Klaus Rostell, var inviteret til Kina.

Videreudvikling af teknik og løsninger til ballastvand
Aftalens mål er at styrke samarbejdet inden for videreudvikling af teknologier og løsninger til rensning af ballastvand både i forhold til nybyggede skibe og i forhold til retrofit af den eksisterende flåde.

Samarbejdsaftalen forventes at åbne nye muligheder for de danske maritime udstyrsproducenter og skibsdesignfirmaer, der beskæftiger sig med ballastvandrensningsløsninger og teknologier. Ikke mindst fordi SICC drives af China Shipbuilding Industry Corporation (CSIC), som udgør den store nordlige værftsgruppe i Kina.

Første konference siden Ballastvandkonventionen trådte i kraft
Den internationale konference om teknologier til rensning af ballastvand og standardisering var den første, siden Ballastvandkonventionens trådte i kraft den 8. september 2017. I konferencen, som var arrangeret af SICC i samarbejde med BIMCO, deltog repræsentanter for en lang række af de centrale aktører.

Foruden Danske Maritime deltog flere af foreningens medlemsvirksomheder. På konferencen drøftede deltagerne både mere policyprægede spørgsmål som fx problemstillinger i forbindelse med udskydelsen af fristen for efterlevelse af Ballastvandkonventionens krav om installation af anlæg til rensning af ballastvand og mere tekniske spørgsmål vedrørende certificering, kontrol, tests, installation og anvendelse af forskellige ballastvandrensningsteknikker.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235