23948sdkhjf

Blue Water i vanskelig undervandsoperation

Blue Water Brest var udnævnt til agenter i forbindelse med en operation i 55 meters dybde

I slutningen af august blev Blue Water Brest udnævnt til havneagent af Sabella, et fransk firma med speciale i installation af undersøiske tidevandsturbiner.

Det skriver Blue Water Shipping på sin hjemmeside.

Sabella skulle udskifte en såkaldt undervandssammenkobling for enden af kablet, som forbinder undervandsturbinen D 10 med øen Ushant i Fromveur Strædet ved Frankrigs nordvestkyst. Kablet ligger på havbunden på 55 meters dybde. 

Norsk skib til opgaven
Mojo Maritime France/James Fisher Marine Services, operatør som har specialiseret sig i  undervandsinstallation til marineenergi-teknologien, havde chartret MS 'Olympic Taurus', fra Olympic Subsea ASA, Norge, til opgaven.

Sabellas team var med ombord, da den nye sammenkobling blev installeret af MacArtney, som er specialister i denne type undervands-kabelsammenkoblinger. Operation blev udført uden komplikationer og på rekordtid.

- Sabellas tidevandsturbine D 10 er  p.t. ved at få foretaget optimerings- og forstærknings-arbejde i Brest og vil blive geninstalleret i løbet af vinteren. Vi ser frem til igen at skulle arbejde sammen med dette fantastiske hold, siger Mogens Nielsen, som er direktør for Blue Water Frankrig. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127