23948sdkhjf

Milepæl nærmer sig for Hanstholms havneudvidelse

Der bliver meget snart sat navn på entreprenørerne, der skal stå for havneudvidelse til omkring en halv milliard

Udbudsprocessen for udvidelsen af Hanstholm Havn følger tidsplanen. På gårsdagens bestyrelsesmøde i Hanstholm Havn blev dato for underskrivelse af kontrakt med totalentreprenør om den store havneudvidelse fastsat til primo november 2017.

Det oplyser havnen i en pressemeddelelse.

- Vi har nu som planlagt modtaget konsortiernes ”best and final offer”, og Rambøll har på bestyrelsesmødet fremlagt de indkomne tilbud. Det er meget tilfredsstillende, at det hele kører efter planen, og at vi nu kan se frem mod en ny, stor milepæl i havnens historie, siger bestyrelsesformand Martin Vestergaard.

Udbuddet, der er et såkaldt "udbud med forhandling", tiltrak i første runde otte af Europas dygtigste entreprenører. I foråret blev antallet reduceret til fem:

- Aarsleff, VG, Rohde Nielsen og COWI

- Boskalis (Holland), Arkil A/S, Arkil Fundering og Niras

- BAM int. (Holland), BAM infra (Holland) og Dredging International NV (Belgien)

- Van Oord (Holland), CG Jensen og Sweco (Sverige)

- Condotte (Italien) og Jan de Nul (Belgien)

Ifølge bestyrelsesformanden været skarp konkurrence om både pris og design af projektet:

- Placeringen af Hanstholm Havn gør, at havneudvidelsen er et meget komplekst ingeniørprojekt. Det har selvfølgelig sorteret mange fra, men det har til gengæld også gjort, at de største europæiske entreprenører har tillagt projektet en stor portion prestige, og det kommer os til gavn, siger han.

Ifølge tidsplanen skal bestyrelsen tage endelig stilling til valg af entreprenør den 25. september 2017. Herefter følger en stand still-periode, hvor den valgte entreprenør skal fremsende dokumentation for sin evne til at gennemføre det omfattende projekt, der har en værdi på godt en halv milliard kroner. Medio november forventes vinderen så præsenteret for byens borgere, virksomheder og andre interesserede.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109