23948sdkhjf

Politiet modtager anmeldelser i sag om "lækket" rapport om Vejle Havn

En hemmeligstemplet medarbejderrapport om eventuel misbrug af offentlige midler på Vejle Havn skulle være ”lækket” til DR.

Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Rapporten skulle være to år gammel, men den er først for nyligt blevet udleveret til kommunalbestyrelsen i Vejle. DRs adgang til oplysningerne i rapporten kædes i medieomtalen sammen med denne seneste udbredelse af den.

Læs mere: Hemmelig rapport: Havnechef og politikere har ansvaret

Sydøstjyllands Politi oplyser i den forbindelse at have modtaget flere anmeldelser i anledning af den nævnte offentlige omtale. Anmeldelserne kan sammenfattende siges at anmode Sydøstjyllands Politi om at undersøge, hvorfra/af hvem den som fortrolig betegnede medarbejderrapport er blevet givet til DR. Det bemærkes at, anmeldelsernes formulering ikkebegrænser politiets muligheder for at efterforske, det, der måtte være eller blive strafferetligt relevant i løbet af en eventuel efterforskning.

Sydøstjyllands Politi vil i anledning af anmeldelserne lave en juridisk visitation af sagen. Det betyder, at fx den juridiske status af rapporten, regler om tavshedspligt for eventuelle mulige involverede og eventuelle relevante strafbestemmelser identificeres m.v., med henblik på at vurdere om der er grundlag for at iværksætte en efterforskning.

Da de nævnte anmeldelser vedrører eventuelt strafbart forhold er sagen underlagt tavshedspligt. Sydøstjyllands Politi har derfor ikke yderligere oplysninger til offentligheden på nuværende tidspunkt.

Baggrund
Sydøstjyllands Politi modtog den 9. oktober 2015 en anmeldelse fra Vejle Kommune vedr. Vejle Havn. Sagen blev anmeldt af Vejle Kommune på baggrund af en revisionsrapport fra PriceWaterhouseCopper (PwC).

Anmeldelsen vedrører spørgsmålet om, hvorvidt en personkreds med tilknytning til Vejle Havn måtte have begået strafbare forhold i forbindelse med administrationen af havnens økonomi i forhold til afholdte udgifter til gaver, rejser og andet.

På den baggrund indledte Sydøstjyllands Politi efterforskning i sagen med henblik på at afdække om et antal personer med tilknytning til ledelse og administration af Vejle Havn måtte have begået strafbare forhold.

Sigtelse mod to forhenværende bestyrelsesformænd og to forhenværende næstformænd i Vejle Havn blev den 4. april opgivet, mens den øvrige efterforskning fortsat verserer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125