23948sdkhjf

Esvagts topchef har sagt op – lander ny toppost

51-årige Søren Nørgaard Thomsen forlader offshore-rederiet Esvagt efter syv år – han bliver dog i Esbjerg og skal i fremtiden være topchef for 1.500 medarbejdere
Efter syv år i spidsen for offshore-rederiet Esvagt skal Søren Nørgaard Thomsen i fremtiden stå i spidsen for Blue Water Shipping.

Her skal han afløse firmaets grundlægger Kurt Skov, som dermed vender tilbage til rollen som arbejdende bestyrelsesformand for Blue Water Shipping, som han grundlagde i Esbjerg i 1972.

Det skriver Blue Water Shipping i en pressemeddelelse, som udsendes senere i dag.

Esbjerg-baserede Blue Water Shipping har 1500 ansatte på 60 kontorer rundt om i verden.

Søren N. Thomsen har haft en lang karriere som leder indenfor shipping- og rederibranchen i Maersk-organisationen – heraf 15 år med forskellige poster i Ghana, Kina, Dubai og USA.

Turnaround
I Esvagt får han æren for at have leveret en række flotte resultater i en tid, hvor navnlig kunderne i offshore olie/gas-sektoren har været under hårdt pres og hvor rederiet med succes har vundet vigtige kontrakter i offshore vind-segmentet. Virksomhedens tre grundlæggere og Mærsk – som sammen ejede rederiet i adskillige årtier - solgte i 2015 rederiet til kapitalfondene 3i og AMP Capital for 4,1 mia. kr.

Søren N. Thomsen skal nu stå i spidsen for en logistikgigant, som i de seneste år - herunder det seneste halvandet år under Kurt Skovs daglige ledelse - har haft gevaldigt ondt i indtjeningen. Ud af en omsætning på 5,2 mia. kr. i 2016 formåede selskabet kun at lande et samlet resultat på lidt over 1 mio. kr. I 2015-regnskabet var der et underskud på ca. 15 mio. kr.

Erfaren leder
Det er ikke første gang, at Kurt Skov træder tilbage som topchef for Blue Water. Det gjorde han også i 2012, hvor han overlod den daglige ledelse til Kim Hedegaard Sørensen. Det varede dog kun til januar 2016, hvor uenigheder om den langsigtede strategi sendte Kim Hedegaard Sørensen ud, hvorefter Kurt Skov igen overtog den daglige ledelse.

Nu forsøger Kurt Skov så at trække sig tilbage igen.

I en skriftlig kommentar udtaler Kurt Skov:

”Søren N. Thomsen er en erfaren og stærk leder, der gennem sin karriere har vist, at han kan tage de rigtige beslutninger i bestræbelserne på at forbedre udviklingen og indtjeningen. Søren har solide kommercielle og forretningsmæssige kompetencer, men han har i sit virke også været dybt engageret i udvikling af hele organisationen inklusiv supportfunktioner som Finans, IT, HR og HSSEQ."

Kurt Skov fortsætter:

”Blue Water er et stort firma, der spænder vidt både geografisk og aktivitetsmæssigt. Gennem ansættelsen af Søren bliver fundamentet, kompetencerne og erfaringen i direktionen styrket betydeligt. Målet er, at vi fremover kan skabe bedre stabilitet i vores forretning – blandt andet gennem forbedret indtjening og en mere fokuseret strategi. Med sin omfattende erfaring er jeg sikker på, at Søren kan medvirke til at bringe Blue Water fremad i den rigtige retning og tempo i tæt samspil med den øvrige direktion.”

Store investeringer
Blue Water Shipping har i de seneste år gennemført store investeringer i ny superterminal i Taulov, nye IT-systemer samt ekspansion i Norden. Desuden har den lave oliepris påvirket aktivitetsniveauet og indtjeningen.

”En af de primære opgaver lige nu er at sikre optimal effekt af vores meget store investeringer i terminal, IT-systemer samt en række organisationsændringer. Dette arbejde vil også påvirke resultatet for indeværende år. Til gengæld ser vi positivt frem mod 2018, hvor vi for alvor tager hul på – og vil se indtægter fra - vores kæmpeprojekter i Kazakhstan, hvor vi de kommende år har kontrakter til en samlet værdi på omkring 5 mia kroner”, siger Kurt Skov.

Søren Nørgaard Thomsen kom til Esvagt i 2010 efter en periode som COO i Mærsk-rederiet Svitzer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125