23948sdkhjf

Ny guide til arbejdet med ballastvandkonventionen

Danske Rederier lancerer en ny vejledning med gode råd til implementering af ballastvandkonventionen. Find og hent den her

Om få dage træder ballastvandskonventionen i kraft. Herefter skal alle nybyggede skibe have et behandlingsanlæg for ballastvand installeret. For eksisterende skibe skal anlæg installeres fra den 8. september 2019 til den 8. september 2024.

Konventionen skal sikre, at der ikke fragtes invasive arter som f.eks. zebramuslinger og dræbergopler fra et farvand til et andet i skibenes ballastvand.

Men de nye regler er komplekse, og der er en lang række forhold, som besætningerne skal have styr på, hvis de skal undgå problemer i forbindelse med f.eks. havnestatsinspektioner.

Det skriver Danske Rederier i en pressemeddelelse. 

For allerede nu skal eksisterende skibe efterleve konventionen, og det betyder f.eks., at ballastvandet skal skiftes på rejsen, hvis et behandlingsanlæg ikke er installeret. Skibene skal også være udstyret med et certifikat og godkendte skibsspecifikke ballastvandsmanualer, og der skal holdes styr på forskellige lokale krav, som f.eks. de amerikanske særregler.

Derfor er Danske Rederier fået udarbejdet en guide – The Little Blue Book on Ballast Water - der skal gøre det nemmere og mere overskueligt at efterleve konventionens regler. Vejledningen er tænkt til at skulle ligge om bord på skibene, så besætningerne kan slå op i den.

- Vi får løbende spørgsmål fra vores medlemmer om, hvordan konventionen skal implementeres i praksis. Da der er tale om helt ny lovgivning, er der en lang række forhold, som man skal være skarp på, og mange spørgsmål, der skal afklares. Vi har derfor produceret en kort og overskuelig guide, der klæder rederierne på til at håndtere opgaven, så skibene undgår problemer, når de inspiceres af myndighederne i havnene, siger Per Winther Christensen, teknisk chef i Danske Rederier.

Projektet er støttet af den Danske Maritime Fond og udarbejdes af konsulentfirmaet Litehauz. Vejledningen kan downloades neden for, og er bredt tilgængelig for både danske og internationale rederier og myndigheder.

Hent guiden The Little Blue Book on Ballast Water her

Kilde: Danske Rederier

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189