23948sdkhjf

Minister i samråd om dødsulykker på skibe

Enhedslisten vil nu have erhvervsministeren til svare på, hvad han vil gøre for at rette op på den langsomme sagsbehandling, når der sker ulykker til søs
Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører Christian Juhl har kaldt erhvervsminister Brian Mikkelsen i samråd.

Baggrunden er en række artikler om ulykker på udenlandske skibe i dansk farvand skibe siden 2013, som hen over sommeren har været bragt i Fagbladet 3F.

Af artiklerne fremgår det, at Søfartsstyrelsen ikke har fulgt gældende regler, og ikke har villet vurdere de dødsulykker, der er sket i perioden. Desuden fremgår det, at myndighedernes sagsbehandling af dødsulykker, hvor arbejdsgivere - trods indstilling til straf fra Søfartsstyrelsen - er sluppet for straf på grund af langsom sagsbehandling.

- Jeg er chokeret over, at Søfartsstyrelsen ikke har lagt mærke til, at der har været problemer med myndighedernes behandling af dødsulykker på landjorden, og at Søfartsstyrelsen ikke har tænkt, om den har et lignende problem. Det ville andre styrelser gøre, siger Christian Juhl.

Må stramme op

På samrådet skal ministeren blandt andet svare på om han vil igangsætte en vurdering af de otte dødsulykker siden 2013 med henblik på at rette op på søfartsstyrelsens og politiets mangelfulde sagsbehandling.

Derudover har EL-ordføreren bedt Brian Mikkelsen om at redegøre for, hvad der efter hans mening skal til, for at der i fremtiden sker en tilfredsstillende sagsbehandling til søs.

- Det er helt vildt at der har været sagsbehandlingstider på over to år. Det drejer sig om dødsfald. Fordi dødsfaldene sker på arbejde, så tager man bare sagerne, som det lige passer. Det er ikke acceptabelt. Ministeren må ind og stramme op. Det her går ikke. Derfor har jeg indkaldt ham til et samråd.

Der er endnu ikke sat en dato for samrådet.

FAKTA: Det skal ministeren svare på
- Hvad han mener om dødsulykkerne på udenlandske skibe i danske farvande
- Hvorfor der er forskel på behandlingen af dødsulykker på land og til søs?
- Om ministeren vil igangsætte en vurdering af de otte dødsulykker siden 2013 med henblik på at rette op på søfartsstyrelsens og eventuelt politiets mangelfulde sagsbehandling.
- Hvad der efter hans mening skal til, for at der i fremtiden sker en tilfredsstillende sagsbehandling til søs
Kilde: Enhedslisten
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125