23948sdkhjf

Danske Rederier håber på mere

INTERVIEW: Regeringens vækstudspil vækker glæde hos Danske Rederiers administrerende direktør. Men Anne H. Steffensen ser også frem imod nye tilkendegivelser på det maritime område

En udvidelse af DIS-ordningen til søfolk i offshore-branchen og en afskaffelse af registreringsafgiften på handelsskibe er to af de initiativer, som regeringen har indlemmet i deres erhvervs- og iværksætterudspil. Det vækker glæde hos Danske Rederier.

- Der er ikke nogen tvivl om, vi gennem lang tid har arbejdet på udvidelsen af sømandsskatten. Så den tilkendegivelse er vi meget glade for. Men afskaffelsen af registreringsafgiften har vi også været meget optagede af, da rederierne i større grad handler med brugte skibe. Så begge initiativer er vigtige, siger administrerende direktør Anne H. Steffensen.

Hun har ingen indvendinger mod den måde, regeringen har formuleret tilkendegivelserne i vækstudspillet og håber på, at intentionerne holder.

- De er formuleret på den måde, vi havde håbet. Så vi håber selvfølgelig også, at de politiske parter i forhandlingerne bliver enige om initiativerne på den måde, de står nu, siger Anne H. Steffensen.

Danske Rederier håber ikke, at fokusset på det maritime område stopper her. Til efteråret har regeringen nemlig lovet et yderligere kig på anbefalingerne fra vækstteamet for Det Blå Danmark.

- Vi er glade for de to initiativer i udspillet. Men vi regner sådan set også med, at der kommer flere gode initiativer på det maritime område til efteråret.

Her er der flere aspekter, som står på Danske Rederiers ønskeliste. Men især én ting håbes der især på ifølge Anne H. Steffensen.

- Vi har lagt meget vægt på, at der kommer en uddannelsesplan. Fremadrettet har vi brug for søfolk med de rette kompetencer til søs og på land. Så derfor er uddannelsesinitiativerne vigtige for os, siger Danske Rederiers administrerende direktør.

En af anbefalingerne i vækstteamets rapport er i højere grad at sikre samarbejde med henblik på sammenhængende uddannelsesindsatser på området. Det indebærer blandt andet rotationsordninger for lærlinge og internationalt samarbejde med uddannelsesinstitutioner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11