23948sdkhjf

Tier III-premiere på fransk isbryder

TIER III: NOR-systemer fra Wärtsilä sikrer fransk Antarktis-skib nye IMO-certifikater for kvælstofreducering
Wärtsilä kunne for nylig fejre at have sit første Tier III-certificerede skibsmaskineri ude at sejle på et skib. Det skete med idriftsættelsen af det franske statsejede polar-skib ’L’Astrolabe’, der skal anvendes til personel- og supply-transport i Antarktis for French Southern and Antarctic Lands Administration.

Den 72 meter lange nybygning har et komplet maskineri fra den finske motor- og teknologikoncern, hvor udstødssystemerne fra de fire ottecylindrede Wärtsilä 20-motorer i det dieselelektriske maskineri er koblet på hver deres NOR-anlæg. Nærmere bestemt Wärtsiläs katalysator (NOx Reducer).

Hele firetaktskataloget

Dermed er ’L’Astrolabe’ særligt forberedt til operation i et af verdens mest følsomme naturområder med maskinriet, der opfylder IMO’s Tier III EIAPP-konvention (Engine International Air Pollution Prevention).

Wärtsilä oplyser, at koncernens SCR-baserede (Selective Catalytic Reduction) NOR-systemer til reducering af kvælstofoxid (NOx) i udstødsgassen kan anvendes sammen med hele koncernens katalog af medium speed-motorer.

’L’Astrolabe’ er bygget af det franske værft Piriou som isbryder. Denhar aptering til tres personer og kan medtage 1.400 tons gods. Nybygningen skal drives af landets søværn. Tier III EIAPP-certifikatet til det nye skib blev udstedt af det ligeledes franske klassifikationsselskab Bureau Veritas.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125