23948sdkhjf

Danske Rederier kritiserer afgift

Registreringsafgiften på skibe kan bremse Danmark på et marked med stigende handel i brugte skibe. Det mener Danske Rederier.

I en pressemeddelelse kritiserer Danske Rederier den danske registreringsafgift på skibe. Det er en engangsafgift på en promille af skibets værdi, når et brugt skib omregistreres.

Ifølge Danske Rederier kan det betyde, at skibe ikke registreres i Danmark, da andre lande har en lavere afgift på et marked med stigende handel med brugte skibe.

”Målet er at få flest mulige skibe under dansk flag. Regeringen er allerede godt i gang med at fjerne unødvendige tekniske særregler, der fordyrer driften af skibe under dansk flag. Nu er der behov for at sætte fokus på afgiftssiden af hensyn til det danske flags konkurrenceevne,” siger Jacob K. Clasen, underdirektør i Danske Rederier.

Ifølge Shipping Herald blev der årets første syv måneder handlet 950 skibe. Til sammenligning lå det antal på 714 i samme periode sidste år.

”Udfordringen med den særlige registreringsafgift bliver kun større i takt med, at rederierne ejer skibene i kortere tid. Derfor er det vores håb, at der findes penge i forbindelse med den kommende finanslov, så en afskaffelse eller omlægning af den skadelige registreringsafgift kan indgå i regeringens kommende vækstudspil,” siger Jacob K. Clasen.

I maj fremlagde regeringens maritime vækstteam 52 anbefalinger. Her peges der på, at registreringsafgiften på skibe er et oplagt sted at kigge hen. Forslaget indebærer en afskaffelse eller omlægning af afgiften.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125