23948sdkhjf

Færgen skærer i billetpriserne

Aftale på plads om nye nedsættelser af færgetaksterne til henholdsvis Bornholm og Samsø

Rederiet Færgen og Transport-, Bygnings- og Boligministeriet har netop skrevet under på en aftale om prisnedsættelser uden for højsæsonen for de statslige færgeruter til Bornholm og Samsø. 

Det skriver Færgen i en pressemeddelelse.

Aftalen sikrer en prisnedsættelse på op til 10 procent på billetter til BornholmerFærgen samt op til 20 procent på billetter til SamsøFærgen.   

Anden gang på et år
Nedsættelsen sker som følge af, at Færgen endnu engang har modtaget et øget tilskud fra staten med henblik på at nedsætte priserne på færgebilletter til de danske øer uden for højsæsonen.

Det er anden gang inden for et år, at rejser til øerne ad denne vej bliver billigere.

- Vi har allerede set en stor effekt af de prisnedsættelser, som blev effektueret for et år siden – sådan at forstå at trafikken er steget markant sammenlignet med tidligere. På længere sigt er håbet, at initiativet vil resultere i vækst, jobskabelse og øget bosætning på øerne. Simpelthen fordi øerne bliver mere tilgængelige, ligesom prisnedsættelserne selvfølgelig også kommer øboerne til gode, forklarer Lindy Kjøller, salgs- og marketingchef i Færgen.

Nedsættelser har tidligere øget trafikken
Priserne på færgebilletter til de danske øer blev første gang sat ned i perioden 1. september 2016 til 11. juni 2017. Det har resulteret i en stigning på 16,4 procent i antallet af overførte personbiler via BornholmerFærgen og en stigning på 18,9 procent i antallet af overførte personbiler via SamsøFærgen. I begge tilfælde sammenlignet med den tilsvarende periode året forinden. 

De nedsatte priser er for BornholmerFærgens vedkommende gældende i perioden 1. september 2017 til 31. august 2018. For SamsøFærgen gælder aftalen fra 1. september 2017 til 31. december 2018. I begge tilfælde naturligvis med undtagelse af højsæsonen. Der foretages fortsat prisreguleringer én gang årligt i januar.

Kilde: Færgen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078