23948sdkhjf

Horsens Havn skaber 1600 jobs

Horsens Havn udgør markant betydning for den regionale økonomi og beskæftigelse, viser analyse

Horsens Havn har fået foretaget en oplandsanalyse, som viser sammenhængen mellem de aktiviteter, som havnen i 2016 har haft over kaj og indkomstdannelsen. Analysen fra SDU og CRT tydeliggør havnens betydning for den lokale og regionale økonomi ud fra en række faktorer som beskæftigelse, værditilvækst og skatteprovenu.

- Analysen viser, at havnen direkte skaber 1601 arbejdspladser i og omkring Horsens samt giver skatteindtægter på 115 mio kr. Med oplandsanalysen bliver det meget tydeligt, hvor mange arbejdspladser havnen skaber i kommunen, og hvilken værdi Horsens Havn skaber i samfundet siger Claus Holm Christensen, Havnedirektør i Horsens Havn.

Infrastruktur er afgørende
- En af de afgørende faktorer for, at havnen også i fremtiden kan medvirke til udviklingen af Horsens vil være, at den rigtige infrastruktur er til rådighed. Dette gælder uanset om det er erstatningsarealer for de områder der i fremtiden overgår til byrum eller om det er en forbedring af vejforholdene til/fra havnen fortsætter havnedirektøren.

Direktøren for Danske Havne, Bjørn B. Christiansen, siger, at oplandsanalysen for Horsens Havn er et godt grundlag for at vurdere havnens erhvervsmæssige betydning, ikke blot for kommunen, men også ud over kommunegrænsen.

Forsker i CRT, der har stået for analysen, Nino Javakhishvili-Larsen, fortsætter og siger, at oplandsanalyserne viser, at de danske havne har potentialer, der kan påvirke de lokale økonomier i Danmark positivt.

Værditilvækst på halvanden milliard
Oplandsanalysen af Horsens Havn viser, at havnen direkte og indirekte skaber en beskæftigelse, der svarer til 2.277 arbejdspladser. Omregnet, er 5,4 procent af kommunens beskæftigelse skabt af aktiviteterne i Horsens Havn.

Aktiviteterne på Horsens Havn medfører en værdiskabelse, der giver en lokal- og regionaløkonomisk værditilvækst på 1.481 mio. kroner. Det svarer til en andel på 6,5 procent af den samlede værditilvækst i Horsens Kommune.

Horsens Havns beskæftigelsesvirkninger og værditilvækst er grundlag for et skatteprovenu (indkomsts-, virksomhedsskatter, moms etc.) på 374 mio. kroner, det udgør 3,6 procent af det samlede skatteprovenu for Horsens Kommune.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094