23948sdkhjf

’Nautilus’ tæt på kollision med fragtskib

Efter tekniske undersøgelser vurderer politiet, at ’Nautilus’ blev sænket forsætligt – samtidig beretter vidner, at ubåden var tæt på kollision med fragtskib natten mellem torsdag og fredag
Politiet brugte det meste af søndagen på tekniske undersøgelser af opfinderen Peter Madsens bjærgede ubåd.

Ifølge politiet giver undersøgelserne basis for at konkludere, at ubåden blev sænket med forsæt.

Til gengæld fandt politiet ikke liget af den forsvundne svenske journalist Kim Wall i ubådens indre.
Peter Madsen blev lørdag formiddag varetægtsfængslet i 24 dage, mistænkt for uagtsomt manddrab på den 30-årige kvinde.

Ny drejning
Sent søndag tog sagen så en ny drejning, da den svenske avis Aftonbladet kunne berette, at søfolk på et fragtskib havde berettet, at deres skib var tæt på at kollidere med en ubåd, der sejlede på tværs af sejlrenden uden lanternerne tændt.

Vidnet var torsdag ombord på et skib på vej sydpå i sejlrenden mellem Danmark og Sverige. Der var blot 30 meter mellem fragtskibet og ubåden, da de passerede hinanden, lyder det fra vidnet ifølge Aftonbladet.

”Det var ekstremt tæt på en kollision. Den var helt mørklagt og jeg så den kun på grund af måneskinnet, ” udtaler det anonyme vidne til avisen.

Hændelsen skete omkring midnat mellem torsdag og fredag, hvor fragtskibet sejlede mod syd i sejlrenden mellem Danmark og Sverige. Hændelsen skete nord for Øresundsbroen og tæt på Saltholm.

Stor eftersøgning
I løbet af søndagen er der foregået en omfattende eftersøgning i Køge Bugt og det sydlige Øresund. Det er sket med Hjemmeværnets kutter Hvidsten og søværnets hurtiggående gummibåde.

’Nautilus’ var ikke er udstyret med AIS-system og har derfor angiveligt ikke efterladt sig nogle elektroniske spor.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157