23948sdkhjf

Comeback for Maersk Line: Overskud på 339 mio. USD

Efter et rædselsfuldt 1. kvartal slår containergiganten Maersk Line tilbage i 2. kvartal med et overskud på 339 mio. dollars.

Maersk Line er tilbage i plus efter et dårligt 1. kvartal, hvor underskuddet rundede 66 mio. dollars.

I det netop offentliggjorte regnskab for 2. kvartal præsterer containergiganten således et overskud på 339 mio. dollars.  

Resultatet skal sammenlignes med et tilsvarende tab på 151 mio. dollars i samme kvartal sidste år. 

Rederiets omsætning steg med 1. mia. dollars i kvartalet - en stigning på 21 pct. 

Ifølge rederiet er det forbedrede markedskonjunkturer gennem hele kvartalet, som ligger til grund for forbedringen. Containerraterne steg således 22. pct. i kvartalet samenlignet med det tilsvarende kvarrtal i 2016, mens stigningen i containerraterne var 7,6 pct. sammenlignet med det blodrøde 1. kvartal.

Det er navnlig på de vigtige øst-vest ruter mellem Asien og Europa, at der har været ratestigninger - her lå stigningen på 36 pct., mens den lå på 17 pct. på nord-syd ruterne. 

 Den generelle efterspørgsel på containertransport steg således med 4 pct. samtidig med, at tilførslen af ny tonnage holdt sig på et relativt lavt niveau.  

Når det gælder antallet er transporterede enheder er billedet mere grumset: Antallet af transporterede containere steg med 5,2 pct. mellem Europa og Asien, men der var til gengæld et fald på 5,6 pct. på ruterne den anden vej, fra Asien til Europa.  

Underskud i Konglomeratet
For hele Mærsk-konglomertatet er det nye regnskab dog anderledes trist læsning, og fremgangen for containerforretningen overskygges i konglomerat-regnskabet af store problemer for de olierelaterede forretninger som f.eks. Maersk Tankers og Maersk Drilling.

 A.P. Møller-Mærsk kan således rapportere et samlet underskud på 264 mio. dollars sammenlignet med et overskud på 118 mio. dollars året før. De blodrøde tal hidrører primært store nedskrivninger i Maersk Tankers samt i havneforretningen APM Terminals. 

Maersk Line - 2. kvartal 2017 (USD)
mio. kr. 2017 2016
Nettoomsætning 6,1 mia. 5,0 mia.
Resultat af primær drift 859 mio. 147 mio.
Resultat før skat 376 mio. - 118 mio.
Årets resultat 339 mio. - 151 mio.
Free cash flow 209 mio. 61 mio.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143