23948sdkhjf

Mærsk-familie vil investere milliarder i Afrika

Familien bag A.P. Møller - Mærsk er klar til at investere i Afrika gennem en helt ny kapitalfond. Ekspert roser initiativet

A.P. Møller Holding – selskabet bag den store danske olie- og shippingkoncern – skaber en ny kapitalfond, der i første omgang primært skal investere i Afrika. På længere sigt skal fonden investere uden for Afrika og være med til at ændre holdingselskabets profil væk fra de pressede transport- og oliemarkeder. Det skriver Berlingske Business. 

- Der kan sagtens komme andre typer fonde, som ikke har noget med Afrika at gøre. Vi har en ambition om at etablere flere fonde over tid. Men det er klart at med den nye fond, skal vi bruge de første år på at investere, siger Kim Fejfer, der bliver ledende partner for den nye kapitalfond, til Berlingske Business. 

Skabt efter Robert Ugglas ønske
Den nye fond bliver administreret af den nyskabte konstruktion A.P. Møller Capital, der er en kapitalfond under A.P. Møller Holding. Den er skabt efter et ønske fra Robert Uggla, barnebarn efter Mærsk Mc-Kinney Møller.

- Ideen om at skabe en kapitalfond er skabt af Robert Uggla. Jeg har samlet et team, som er ledet af fire partnere, der alle har mange års erfaringer i at investere i mindre udviklede lande, siger Kim Fejfer.

Ud over ham selv består teamet af Jens Thomassen, der tidligere har været i fonden Denham Capital, Lars Reno Jakobsen, der har arbejdet i mere end 40 år for A.P. Møller - Mærsk, og Joe Nicklaus Nielsen, der har arbejdet med større transaktioner i A.P. Møller - Mærsk.

Fond kan vokse til syv milliarder
I første omgang er fokus på Afrika. Her har A.P. Møller Capital dannet en ny investeringsfond sammen med PKA, Pension Danmark og Lægernes Pension. Fonden får fra begyndelsen 3,5 mia. kr. at arbejde med, men vil senere kunne nå op på syv mia. kr., i takt med at flere investorer kommer til.

- Der er i Afrika et kæmpestort behov for at investere i infrastruktur. Men derudover forventer vi også en positiv økonomisk vækst, fordi der en kraftig befolkningsvækst, en voksende middelklasse og mange lande har store mineralforekomster og frugtbar landbrugsjord, siger Kim Fejfer til Berlingske Business.

Fonden vil fokusere på energi og elektricitet og vil blandt andet komme til at skyde penge i jernbaner, veje og lufthavne. Fejfer regner med, at den afrikanske investeringsfond vil have en forventet levetid på ti år og en målsætning om at foretage 10-15 investeringer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093