23948sdkhjf

Bimco: Amerikansk kuleksport gavner tørlast

Det er hovedsageligt Europa, som trækker læsset, men de østasiatiske kunder bidrager også til stigningen

Flere gode nyheder til tørlastrederne. USAseksport af kul vokser for tredje kvartal i træk, viser nye tal fra Bimco.

Siden den amerikanske kuleksport nåede et lavpunkt i 3. kvartal 2016 målt i total volumen, er tallet vokset igen, og USA ser ifølge Bimco ud til igen at blive dominerende i forhold til kul transporteret med skibe. 

USA kuleksport, der bliver fragtet med skib, der vokset med 57 procent i volumen og 61 procent mål i ton pr mil i første halvdel af 2017 sammenlignet med året før. Forklaringen er, at aftagerne er længere væk, fx i Østasien.

- En stigende amerikansk kulhandel har flere effekter for tørlast shipping, da det omfatter nogle af de længste sejlede afstande. Østasiatiske importører henter 61 procent af deres amerikanske kul fra Norfolk i Virginia og Baltimore i Maryland og accepterer dermed en sejlads på op mod 45 dage med en gennemsnitlig far på 13 knob (14.000 sømil), , siger Peter Sand, chefanalytiker ved Bimco.

Mest til Europa og længst til Asien
Europa er fortsat den største aftager af kul fra USA. I første halvdel af 2017 gik 41 procent af al USAs søbaserede kuleksport således til Europa.

Denne del af kuleksporten beskæftiger bade panamax and capesize-segmenterne.

Østasiens import af amerikansk kul voksede med 172 procent i første halvdel af 2017 i forhold til samme periode året før.

- Hvis USA kuleksport forbliver på det høje niveau i hele 2017, vil det får stor effekt på den globale havbaserede kulhandel samt understøtte den overordnede forbedring i tørlast shipping-branchen, siger Peter Sand.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11