23948sdkhjf

Anklage: Filippinske søfolk tvunget til illegalt arbejde i Danmark

Politiet og Søfartsstyrelsen er ved at undersøge sagen.

En filippinsk besætning på fire mand på det udenlandske skib Madog, der ligger i dansk havn, er i årevis blevet tvunget til at arbejde ulovligt som værftsarbejdere på et andet dansk skib, Findus, ejet af samme rederi. Det oplyser ITF inspektør Morten Bach.

Han har anmeldt skibenes ejer, Nord-Marine ApS, til både politiet og Søfartsstyrelsen, skriver Fagbladet 3F.

Findus ligger på bedding i Stubbekøbing, og Morten Bach oplyser, at han gentagne gange har været ombord på Madog og Findus og talt med de filippinske søfolk.

- Det er grov udnyttelse af søfolk, og så drejer det sig også om danske arbejdspladser. Udnyttelsen har stået på i årevis, og det skal stoppes nu. Jeg konstaterer, at ejeren har beordret dem til at male og vedligeholde på skibet Findus, hvilket er ulovligt. På den måde tvinges søfolkene til illegalt arbejde og risikerer at blive straffet for det, siger Morten Bach.

Det er ulovligt for søfolkene at arbejde med værftsarbejde på det andet skib, da de ikke har arbejds- og opholdstilladelse i Danmark. De må kun arbejde på det skib, de er påmønstret.

I Søfartsstyrelsen siger synschef Martin John, at de er orienteret om sagen.

- Vi er gået ind i sagen og agerer på den. Politiet er ved at undersøge sagen, og jeg kan ikke udtale mig om den konkrete sag, før politiet har undersøgt den til bunds, siger han.

Ejer af Nord-Marine Aps og ejer af skibene, Niocolaj Boesen, siger, at han er ved at undersøge sagen.

- Vi er også anmeldt for manglende løn til søfolkene. Men det har vi ikke set beviser eller dokumentation for er tilfældet. Med hensyn til, om nogle af søfolkene skulle have udført arbejde på det andet skib, så regner jeg med, at vi hører fra politiet, hvis der er noget galt. Hvis der er noget galt, retter vi det. Det sætter jeg en ære i, siger Niocolaj Boesen.

Kilde: Fagbladet 3F

Læs mere om: 3F
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094