23948sdkhjf

Tidligere OW Bunker-direktør tiltales for mandatsvig for 800 mio. kroner

Tidligere direktør for Dynamic Oil Trading, Lars Møller, er blevet tiltalt for mandatsvig for mere end 800 millioner kroner.

Anklagemyndigheden rejser tiltale mod tidligere direktør for konkursramte OW Bunkers udenlandske datterselskab Dynamic Oil Trading (DOT), Lars Møller. Lars Møller tiltales for mandatsvig for 800 millioner kroner.

Derimod slipper tidligere medlemmer af OW Bunkers ledelse for en straffesag i samme forbindelse.

- På baggrund af den omfattende og komplicerede efterforskning er der nu rejst tiltale mod en tidligere direktør for et datterselskab i Singapore. SØIK (Bagmandspolitiet, red.) har ligeledes på baggrund af efterforskningen besluttet, at der ikke er grundlag for at indlede strafferetlig forfølgning mod ledelsen eller andre fra det danske moderselskab OW Bunker A/S, siger vicestatsadvokat Niels Vejlby Hansen fra SØIK.

Gik uden for sit mandat

Tiltalen vedrører DOT’s kreditgivning til et singaporeansk selskab.

Ifølge anklageskriftet var der tale om en kreditgivning, som lå uden for Lars Møllers mandat som direktør, og som over en periode på cirka halvandet år løb op i mere end 800 millioner kroner.

Straffesagen kommer til at handle om det meget store økonomiske tab, som datterselskabet og koncernen led som følge af kreditgivningen, og som Lars Mølle nu er tiltalt for at have været ansvarlig for.

Straffesagen skal føres ved Retten i Aalborg, men tidspunktet er ukendt.

- Vi har skåret sagen til, så den skulle kunne afvikles i løbet af otte retsdage, fortæller Niels Vejby Hansen.

Tiltalen mod Lars Møller henviser til straffelovens paragraf 286, stk. 2, mandatsvig af særlig grov beskaffenhed, som indeholder en maksimal straf på otte års fængsel.

Det har indtil videre ikke været muligt at få kontakt til Lars Møllers forsvarer.

- En forventet meddelelse

Tidligere økonomidirektør i OW Bunker Morten Skou er et af de tidligere medlemmer af selskabets ledelse, som har fået et brev om, at sagen mod ham er henlagt.

Morten Skou ønsker ikke at udtale sig, men henviser til sin advokat, Søren Bergenser.

- Der er tale om en glædelig, men forventelig meddelelse for min klient. Jeg har aldrig troet, at han ville blive tiltalt, siger advokaten.

Morten Skou har i forbindelse med datterselskabet i Singapore været under efterforskning for overtrædelse af straffelovens paragraf 299, som handler om uforsvarlig ledelse af et selskab.

- Men min klient har aldrig haft noget forsæt til at køre en virksomhed i sænk, og paragraffen forudsætter, at man har haft forsæt, siger Søren Bergenser,

OW Bunkers tidligere administrerende direktør Jim Pedersen døde tidligere på året.

Positivt for erstatningssager

Morten Skou har ligesom andre medlemmer af OW Bunkers tidligere ledelse fortsat tre civile erstatningssager hængende over hovedet.

Disse sager er ikke direkte forbundne med de nu opgivne straffesager.

- Men det er klart, at min klient alt andet lige står bedre i disse sager, efter at politiet nu har konkluderet, at han ikke har gjort noget ulovligt, siger Morten Skous advokat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125