23948sdkhjf

Dansk iværksætterløsning skal overvåge svovlsyndere til havs

Den danske iværksættervirksomhed Explicit har netop indgået en aftale med Miljøstyrelsen om overvågning af svovlreglerne i dansk farvand. 

I en pressemeddelelse skriver Explicit, at målet er at fange skibe, der ikke overholder de internationale grænser for svovludledning.

Det gøres ved hjælp af et nyt målesystem udviklet af Explicit.

Iværksættervirksomheden har igennem en længere årrække arbejdet med at udvikle teknologi til at kunne måle SO2, CO2 og NOX-udledning fra skibe via deres røgfaner.

Målet har været at lave et system, som er småt nok til at kunne bæres på en drone og billigt nok til at kunne skaleres; begge dele uden at gå på kompromis med kvaliteten i målingerne.

I første omgang er det dog bemandede helikoptere, som skal bære udstyret. I den forbindelse har Explicit indgået samarbejde med Charlie9 Helicopters.

- Vi har et virkelig godt samarbejde med Charlie9. Helikopteren er et utrolig effektivt værktøj, fordi vi hurtigt og præcist kan dække store havområder og mange skibe. Det er virkelig performance, der vil noget. Men på sigt håber vi også at få dronerne i spil som supplement. Deres rækkevidde og operationelle effektivitet er mindre, til gengæld er de billigere at holde i luften, så i områder med mindre trafik, bælter, stræder og havneindsejlinger kan de give god mening, forklarer direktør hos Explicit, Jon Knudsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125