23948sdkhjf

Fiskeriet er på rekordkurs - Ordreboom til Skagenværft

Et fantastisk 2016 ser ud til at blive overgået af et endnu bedre 2017 – danske fiskere har kurs mod rekordindtjening. Det skriver Finans.

Boomet i fiskeriet skaber masser af vækst på værfterne og i resten af følgeindustrien.

På Karstensens Skibsværft i Skagen er der fuld gang i byggeriet af nye fiskeskibe.

- Vi mærker tydeligt, at fiskerne afgiver flere bestillinger på både reparationer og nybygninger. Efter en række dårlige år har erhvervet haft et investeringsefterslæb, siger adm. direktør Knud Degn Karstensen til Finans og fortsætter:

- Vi fokuserer på store skibe til industrifiskeri og leverer fem nybygninger i år. Vi kan ikke nægte, at ordrebogen ser fornuftig ud. Vi har stadig plads til reparationer og ombygninger, men på nybygninger er vi booket godt op helt ind i 2019.

Hos Danmarks Fiskeriforening er formand Svend-Erik Andersen selvsagt glad for opsvinget – også at fremgangen smitter af i mange havnebyer.

 - Det er længe siden, der har været så mange nybygningsprojekter i gang. Der er også sat gang i flere ombygninger og renoveringer. Hele vejen rundt om Nord- og Vestjylland er der optimisme blandt både de yngre og de mere gråhårede fiskere, fortæller fiskeriformanden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203