23948sdkhjf

Den 112. årgang maskinmestre i København

Den 30. juni dimitterede 62 nye maskinmestre fra Maskinmesterskolen København - den 112. årgang af nyuddannede maskinmester.

I alt 62 nye maskinmestre er hermed på vej ud på arbejdsmarkedet, og mange af de nyuddannede er allerede i job.

Næsten 10 procent af de dimittenderne - seks af 62 - er kvinder, hvilket er en usædvanlig høj andel.

- Vi ville blive meget glade, hvis dette var en blivende tendens, men tiden må vise, om vi kan fastholde så høj en andel af kvindelige maskinmestre. Det ville være godt for både studiemiljøet og for maskinmesterfagets fortsatte udvikling, hvis vi kunne tiltrække flere kvinder til uddannelsen, siger rektor Erik Andreassen.

850 studerende næste år
Dimissionen foregik på den ny adresse for Maskinmesterskolen København, som fra det kommende undervisningsår flytter fra sin hidtidige adresse på DTU til Gyrithe Lemches Vej i Lyngby.

- For første gang siden skolens etablering i 1906 har vi nu vores helt egen bygning på vores egen adresse. Derfor er det et helt specielt nyt kapitel, der begynder i skolens historie fra sommeren 2017, siger Erik Andreassen, som fortsætter:

- Vi forventer også et rekordstort antal studerende fra det nye skoleår, så vi i alt når op på 850 studerende. Det bekræfter, at maskinmesteruddannelsen er en af de store uddannelses- og erhvervssucceser i disse år. Vi ser ingen tegn på mindsket efterspørgsel efter maskinmestre eller stigende ledighed, og den høje beskæftigelse er naturligvis med til at trække endnu flere til uddannelsen.

Kilde: Maskinmesterskolen København

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109