23948sdkhjf

Niels Juel som skurk i stor international flådeøvelse

Baltops, den store internationale NATO flådeøvelse i Østersøen, er ved at nå sin afslutning for i år. Øvelsen begyndte den 5. juni, og den 19. juni vender fregatten 'Niels Juel' stævnen mod Danmark som den sidste danske enhed.

Under dette års Baltops deltog 14 lande med over 100 forskellige enheder. Det danske bidrag bestod ud over 'Niels Juel' også af støtteskibet 'Absalon', Flyvevåbnets Lynx helikopter og to mand til luftovervågning. Desuden deltog Søværnets Taktisk Stab og Minerydningsdivisionen. 

De to danske skibe fungerede under øvelsen som flagskibe for henholdsvis rødt og blåt hold, hvor blåt er NATOS styrke, og rødt er fjenden som det fiktive land Bothnia. Med andre ord stod 'Absalon' og 'Niels Juel' i spidsen for hver deres styrke. 

Baltops formål er at øve samarbejdet blandt NATO’s skibe og fly i Østersø-området. Det er 45. ganm at der afholdes Baltops i Nordeuropa.

For at en operation af denne størrelse kan lade sig gøre rent praktisk, skal kommunikation og datadeling på tværs af enheder kunne lade sig gøre. Denne opgave har Joint Datalink Operations Centre stået for at levere med over et års forberedelse.

Se video med fregatten Niels Juel på Baltops 2017 på Forsvarets hjemmeside.

Kilde: Forsvaret

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125