23948sdkhjf

IMO retter kikkerten mod autonome skibe

Arbejdet med at sætte nye rammer for international regulering af sikker sejlads med autonome skibe bliver nu sat i gang af FNs søfartsorganisation

Danmark har sammen med en række lande taget initiativ til at sætte autonome skibe på dagsordenen i IMO, FNs søfartsorganisation. 

IMO følger forslaget og sætter nu gang i arbejdet med i første omgang at kortlægge, hvordan de eksisterende internationale regler kan anvendes sammen med autonome skibe og de maritime teknologier, som er i hastig udvikling. Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse. 

Forslaget om at sætte autonome skibe på dagsorden i IMO er blevet fremsat af Danmark, Estland, Finland, Japan, Holland, Norge, Sydkorea, England og USA i fællesskab. Det gav anledning til en længere drøftelse, som viste, at der fortsat er mange sikkerhedsmæssige og juridiske udeståender at få afdækket i forhold til autonome skibe. På trods af en del bekymringer var der dog meget bred enighed om, at IMO er nødt til at gå i gang med arbejdet nu. Der var også enighed om, at IMO skal have for øje, hvordan udviklingen vil påvirke de søfarende.

I tillæg til selve mødet holdt Danmark også en præsentation, hvor repræsentanter fra Mærsk og DTU præsenterede deres konkrete arbejde med autonome skibe.

Også i Danmark har Søfartsstyrelsen taget initiativ på området og er bl.a. på vej med en undersøgelse af den maritime regulering, der vil blive påvirket af autonome skibe.

Kilde: Erhvervsministeriet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109