23948sdkhjf

Billigere færgebilletter til debat på folkemøde

Turistindustrien skal matche deres tilbud med den stigende efterspørgsel på billigere færgebilletter. Det fastslog direktør Jakob Ullegård fra Danske Rederier under en debat om, hvordan der kan skabes vækst i hele Danmark
En ny tilskudsordning, som har sænket priserne på færgebilletter, har sat ekstra gang i trafikken til og fra de danske øer. Nu må turistindustrien sikre, at den stigende trafik også bliver mødt med et tilsvarende tilbud til turisterne.

Det var budskabet fra direktør Jakob Ullegård, Danske Rederier (tidl. Danmarks Rederiforening), ved den første debat arrangeret af Det Blå Danmark på årets Folkemøde torsdag.

Læs også: Dramatisk start for Det Blå Danmark på folkemøde

- Vi har taget store landvindinger ved at få sænket billetpriserne på ø-færgerne hele vejen rundt undtagen højsæsonen. Det vigtige nu er, at også turistindustrien får matchet udbuddet på øerne med den nye efterspørgsel, så de mange nye færgerejsende får en ligeså god oplevelse i land som på færgerne. Jeg tror, at potentialet for færgerederierne er endnu større, end den vækst vi har set til dato, sagde Jakob Ullegård.

Jakob Ullegård understregede i debatten, at det næste tiltag på ø-færge bør handle om frekvens. I hans øjne er man kommet rigtig langt i forhold til at gøre ø-færgerne prisdygtige, så de næste landvindinger bør i givet fald tages ved at tænke i øget frekvens, hvilket vil gavne både øboere og besøgende.

Læs også: Tilskudsordning til færger får et servicetjek

Fra politisk side var der lydhørhed overfor rederiernes ønske. En af deltagerne i debatten var den konservative erhvervsordfører, Anders Johansson. Han glædede sig over, at der er blevet taget godt imod den politiske håndsrækning til øerne. Både fra færgernes side, hvor man er lykkedes med at håndtere den øgede trafik godt, og fra kundernes side, hvor der ses solid fremgang i passagertallene som følge af tilskuddet.

- Færgerne er en fuldstændig afgørende del af infrastrukturen for vores øer, så det her har været et kæmpe skridt frem. Nu har vi bevilliget penge til at forbedre forholdene hele året rundt på nær højsæsonen, og det flytter noget. Det næste bliver, at vi matcher den bedre adgang med at løfte oplevelserne rundt omkring på øerne. På Ærø har vi i hvert fald stort fokus på at udnytte de muligheder, som de mange flere passagerer giver, fortalte Anders Johansson.

Læs også: Knaster i succes-ordning med billigere færgebilletter

Debatten under overskriften 'Er det muligt at skabe vækst i hele Danmark på én og samme tid?' samlede en række repræsentanter fra erhvervslivet og det politiske landskab til debat om et af tidens store emner. Herunder Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd, Winni Grosbøll, borgmester for Bornholms Regionskommune, folketingsmedlem for Venstre, Torsten Schack Pedersen og Bjørn B Christiansen, direktør i Danske Havne.

Det Blå Danmarks aktiviteter på folkemødet er arrangeret i fællesskab mellem brancheforeningerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier. Indsatsen er støttet af Den Danske Maritime Fond.

Læs også: Med Postbåden Peter til Folkemøde
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.221