23948sdkhjf

Norden udvider tankflåden

Rederiet har købt et sydkoreansk bygget MR-produkttankskib og øger kapaciteten ved at indgå aftaler om langtidsindbefragtning af yderligere to nybyggede MR-produkttankskibe med købsoption
Norden har købt et MR-produkttankskib med en kapacitet på 50.000 ton. Skibet, der er bygget i Sydkorea i 2009, forventes leveret i juli 2017 og vil blive omdøbt til ’Nord Pearl’. Det skriver Norden i en pressemeddelelse.

Købet markerer Nordens første køb af et produkttankskib, siden rederiet solgte tre handysize-produkttankere sidste år. Med købet udnytter Norden faldet i prisen på skibskapacitet, der er indtruffet som følge af svækkede tankmarkeder.

Norden øger desuden kapaciteten ved at indgå aftaler om langtidsindbefragtning af yderligere to nybyggede MR produkttankskibe og har således indgået i alt fire aftaler om indbefragtning af nybyggede MR produkttankskibe i løbet af 2017. De fire nybygninger forventes leveret til Norden i årene 2018-2020. Alle aftalerne indeholder købsoptioner.

- Norden udnyttede det stærke tankmarked i 2015 og første halvdel af 2016 til at tage afdækning. Den øgede afdækning førte til et fald i kapaciteten for 2017 og frem, men i kølvandet på det svækkede marked har Norden udnyttet de lavere kapacitetspriser til at øge vores kapacitet og eksponering til attraktive priser. Vi kan gøre dette i forvisning om, at operationen af vores produkttankskibe ligger i særdeles kyndige hænder i Norient Product Pool og nyde godt af den merindsejling, som de genererer, udtaler Jan Rindbo, adm. direktør for Norden.

36 skibe i Nordens tankflåde

Ved udgangen af første kvartal 2017 bestod Nordens tankflåde af i alt 36 skibe - 25 MR-skibe med en kapacitet på 45.000-50.000 ton og 11 handysize-skibe med en kapacitet på 35.000-37.000 ton. Norden ejer 19 af tankskibene, mens resten er indbefragtede. Alle skibene drives kommercielt via Norient Product Pool (NPP).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173