23948sdkhjf

Havneudvidelser giver panderynker

Havnedirektør i Aarhus Havn, Jakob Flyvbjerg Christensen, og infrastrukturkonsulent i Dansk Industri, Jakob Svane udtrykker bekymring for de samlede planer om havneudvidelser i de danske erhvervshavne. 

- Det er ikke den økonomiske bæredygtighed i den enkelte havneudvidelse, der giver anledning til bekymring. Det er totalen af samtlige projekter, der giver anledning til vores bekymring, siger Jakob Svane fiølge Danske Havne til Aarhus Havns magasin Reportagen.

Ifølge Jakob Flyvbjerg Christensen betyder det konkret, at de mange havneudvidelser i de danske erhvervshavne skaber en overkapacitet, hvor priserne over én kam bliver presset i bund på grund af, at efterspørgslen for havnekapacitet ikke automatisk følger med. 

Aarhus Havn er selv i gang med en havneudvidelse i erhvervshavnen, Jakob Flyvbjerg Christensens bekymring er, at de havne som fejlvurderer behovet for en havneudvidelse skaber lavere priser i havnesektoren og derved ødelægger det for de havne, som ville have været fornuftige forretninger.

 Kilde: Danske Havne

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109