23948sdkhjf

Efter ulykke: Strammer reglerne for vandscootere

For at styrke sikkerheden til søs ved sejlads med vandscootere, jetski, speedbåde og lignende, sættes der nu ind med en række nye initiativer

De nye initiativer skal forebygge ulykker på vandet blandt andet ved at sikre, at dem der sejler på vandscooter, har de nødvendige færdigheder og kender de gældende regler. Samtidig skal de nye initiativer gøre det lettere at identificere vandscootere og deres ejere samt at placere ansvar og gribe ind, når reglerne ikke følges og andre bringes i fare.

Med stamningerne kommer et særligt kørekort til vandscooter

- Samtidigt undersøger vi mulighederne for at indføre en obligatorisk forsikring for vandscootere, som både gør det nemmere at placere ansvar og få erstatning ved skadesager, og som skaber bedre muligheder for at identificere vandscootere og deres ejere, udtaler erhvervsminister Brian Mikkelsen og fortsætter:

- Sammen med justitsministeren vil vi endvidere overveje muligheden for konfiskation af vandscootere på grund af vanvidssejlads eller ved gentagne tilfælde af lovovertrædelser, ligesom vi giver reglerne om frakendelse af kørekort til søs et servicetjek.

De nye tiltag:

  • Pr. 1. januar 2018 indfører Søfartsstyrelsen et vandscooterkørekort med særlige kvalifikationskrav, som blandt andet betyder, at man ved en praktisk prøve skal bevise, at man er i stand til at sejle en vandscooter på forsvarlig vis.
  • I indeværende sejlersæson gennemfører Søsportens Sikkerhedsråd, i samarbejde med Søfartsstyrelsen, en informationskampagne med særlig fokus på vandscootere og speedbåde, som sejler i havneområder og andre områder, hvor der også færdes andre.
  • Sammen med forsikringsbranchen drøftes mulighederne for en model for indførelse af en obligatorisk ansvarsforsikring for vandscootere, som gør det let at placere ansvar og kræve erstatning, og som gør det lettere at identificere vandscootere og deres ejere.
  • Sammen med Justitsministeriet undersøges mulighederne for konfiskation af vandscootere, når der er sejlet uforsvarligt. Samtidigt foretages et servicetjek af mulighederne for at frakende sejlerbevis/kørekort, så der kan gribes ind i tilstrækkelig grad over for vanvidssejlads.

Kilde: Søfartsstyrelsen 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.328