23948sdkhjf

Modstandsdygtige sandwichpaneler leveres til PostNord

Virksomheden Lindab udvikler og fremstiller produkter til byggeprojekter. Deres løsninger forenkler byggeprocessen ved at levere produkter af høj kvalitet, der samtidig er lette at montere. Facaderne på det store PostNord lagerhotel og pakketerminal i Køge er således udstyret med sandwichpaneler fra Lindab.

Løsningen består af sandwichpaneler, Lindab har fremstillet i færdige modulmål. Som udgangspunkt leveres sandwichpanelerne i en færdig modulbredde af 1.200 mm, og en ønsket længde fra kunden. Der er produceret omkring 7.500 kvadratmeter facadeelementer til lagerhotellet og pakketerminalen fra Lindabs produktion i Luleå i Sverige.

- I forhold til den her bygning er der ingen produktionsmæssige problemer. Skal panelerne være seks meter, så laver vi dem i seks meter. Vi har stor erfaring, med at levere færdig tilpassede paneler til kunden, så de let og hurtigt kan monteres efterfølgende, siger Jørgen Sabroe, salgskonsulent hos Lindab.

 Sandwichpanelerne bruges som et godt alternativ til traditionelle facadeløsninger som betonelementer, dels fordi der opnås en bedre isolationsevne (U-værdi) i væggen ved en mindre vægtykkelse, og samtidig kan monteringen ske hurtigt og effektivt på byggepladsen. Byggeprocessen afkortes dermed også. Panelerne består af stålbeklædninger på begge sider, med en isolerende, brandsikker kerne af mineraluld. Udstyret med facadebeklædning og isolering, kan et panel leveres fra 70 – 300 mm tykkelse. Det giver en fordel i forhold til den alternative løsning med betonelementer, der med en isolerende kerne og beton på begge sider, resulterer i en meget tykkere væg. PostNord får dermed flere kvadratmeter at råde over i sit lager.

- Vores sandwichpaneler har derudover en fordel i, at vores overflade lever op til en korrosionsklasse C4, med en høj UV–resistens og de er dermed meget modstandsdygtige over for det nordiske klima. Samtidig undersøger vi altid de vejrmæssige forhold, som facaderne skal stå imod, inden de produceres, så vi sikrer at kunden får den helt rigtige løsning, forklarer Jørgen Sabroe.

 Lindab er desuden miljøbevidste i deres produktion og bestræber sig konstant på at finde løsninger og anvende materialer, der kan optimere virksomheden, produkterne og reducere aftrykket på klimaet.

Faktaboks - Lindab

  • Lindab Sandwichpaneler er fremstillet i varmgalvaniseret stålplade med 275 gram zink per kvadratmeter på begge sider
  • Alle Lindab Sandwichpaneler er C4-klassificerede
  • Lindab Sandwichpaneler kan leveres med syv forskellige typer profileringer i otte forskellige tykkelser fra 70 – 300 millimeter
  • Lindab Sandwichpaneler leveres med kerne af brandsikkert mineraluld
  • Der kan vælges mellem ni standardfarver HBPM-overflade (High Build Polyester Mat) og 26 tilvalgsfarver HBP-overflade (High Build Polyester)
  • Virksomheden beskæftiger 5000 medarbejdere i Europa, heraf 500 i Danmark
  • Produktinfo findes på lindab.dk/sandwichpaneler

Yderligere informationer: René Jensen, Salgschef, Byggekomponenter, mail: rene.jensen@lindab.com, tlf.: 51 80 04 35

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.345