23948sdkhjf

Hårdføre gulve klarer enorm belastning

Virksomheden Teqton producerer gulve til industri i Skandinavien. Deres speciale er at fremstille og støbe slidstærke gulve til store arealer, der er under heftig belastning i hverdagen. I PostNords nye pakketerminal, og senere også lagerhotellet, lægger Teqton i øjeblikket et undergulv af beton på det 25.000 kvadratmeter store areal. Efter bygningen er opført og lukket, lægger Teqton yderligere et slidlag på.

- Gulvet er bygget op af det, vi kalder en Teqbase, der er et undergulv, hvorpå vi lægger et slidlag, der hedder Teqplan. Gulvet er slidstærkt, fugefrit, rengøringsvenligt og skridfast, forklarer Jimmy Irsbøl, administrerende direktør & salgsansvarlig hos Teqton

Teqplan består af en speciel kunststofdispersion, hvor udvalgte tilslagsmaterialer og cement, gør gulvet velegnet overalt hvor vand, olie eller forskellige kemikalier kan angribe overfladen. Teqplan er således en ideel løsning ved lagerbygninger samt produktionshaller og værksteder. Eftersom gulvet er fugefrit og armeringsfrit, skånes også de trucks og køretøjer, der skal færdes i bygningerne. Et gulv med fuger slider på hjulene, når trucken kører over de små bump. Teqtons fugefrie gulv giver derfor en lettere kørsel og et bedre arbejdsmiljø for køretøjerne i bygningerne.

Til at fremstille betonen og støbe gulvet har Teqton seks-syv medarbejdere ved PostNord-projektet. Medarbejderne lægger gulvet ved brug af højteknologisk maskineri med laserstyring.

- Laserstyringer hjælper os til at holde den korrekte højde og planhed på gulvet. Der er store krav til gulvenes planhed, eftersom der skal placeres enorme reoler i bygningerne, der ikke må stå skævt eller belaste mere visse steder, forklarer Jimmy Irsbøl.

Gulvtykkelsen er desuden øget de steder, hvor de kæmpemæssige reoler vil blive placeret, for at kunne optage de belastninger gulvet udsættes af inventaret.

I forhold til Teqtons standardopgaver i Danmark er dette et større projekt. De typiske opgaver i landet strækker sig almindeligvis over et areal på 5.000 – 10.000 kvadratmeter – I Skandinavien har Teqton dog været tilknyttet flere projekter i PostNords størrelse.

- Nogle gange er det faktisk nemmere at lave de store jobs end de små. Vi skal bruge det samme antal mennesker og det samme maskineri, og vi oplever ofte at det går mere gnidningsfrit ved de store sager, siger Jimmy Irsbøl.

Faktaboks - Teqton

  • Teqton producerer gulve i Skandinavien, Island og USA
  • Virksomheden leverer gulve i beton og epoxygulve
  • Har sæde i Fuglebjerg på Sjælland
  • Se mere på teqton.com
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064