23948sdkhjf

Banebrydende bygninger opføres

DS Flexhal er hovedentreprenør på de to byggeprojekter PostNord står overfor i Køge. Det drejer sig om det nye lagerhotel og terminalbygning i STC. Virksomheden, der er ekspert i alle byggeriets faser, forventes at have bygningerne færdige omkring årsskiftet 2017/2018.

Omfangsmæssigt er PostNord-bygningerne de største projekter blandt de byggerier DS Flexhal står for i området. Det nye højlager, der i daglig tale går under navnet TPL-lageret, har en højde på omtrent 14 meter, med en stabelhøjde på 12,3 meter. Bygningen strækker sig over et areal på 33.000 kvadratmeter, der blandt dækker over 25.000 kvadratmeter grundflade og 6.000 kvadratmeter etagedæk. Bygningerne er de første i Danmark, der laves efter de nye brandregler, der trådte i kraft 1. juni 2016.

- Vi deler bygningen op i brandsektioner på 10.000 kvadratmeter. Byggeteknisk er det banebrydende i Danmark. PostNord får de første bygninger, der bliver opført med så store sektioner med en bærende konstruktion af ubeskyttet stål. Generelt betyder de nye regler, at det bliver mere konkurrencedygtigt at placere logistikhaller i Danmark, siger Kai Rørbæk, salgsdirektør hos DS Flexhal.

Reglerne har gjort det noget billigere at udføre så store byggerier. DS Flexhal har udregnet tilbud både efter de gamle og de nye regler og forskellen på fem procent er ikke helt ubetydelig i et byggeri til et trecifret millionbeløb.

På nuværende tidspunkt er funderingen og anlægsarbejdet lavet i TPL-lageret. Indenfor de næste par uger vil råhuset også være lukket og så går apteringsarbejdet i gang. Ved terminalbygningerne er DS Flexhal næsten færdige med funderingen, og montagen af betonelementer til husets ydre vægge er begyndt.

Selvom byggerierne er vante opgaver for DS Flexhal, giver terminalens avancerede pakkesorteringsanlæg de største koordineringsmæssige udfordringer.

- Det er et omfangsrigt pakkesorteringsanlæg, og meget skal koordineres og indtænkes i tidsplanerne, så anlægget kan bygges ind i huset samtidig med at resten af bygningen opføres. Det er en smule udfordrende, fordi der er hel del elforsyning og systemer, der skal føres ind i bygningen for at få det til at fungere. Derudover er der store laste på gulvet, og der skal tages hensyn til at PostNords medarbejdere flytter ind to måneder før byggeriet er helt færdigt. Der er meget koordinering, men heldigvis har samarbejdet med PostNord været formidabelt og over al forventning under hele forløbet, afslutter Kai Rørbæk.

Faktaboks – DS Gruppen

  • DS Gruppen A/S består af moderselskabet samt 4 ordreproducerende datterselskaber
  • DS Gruppen er en industrikoncern inden for udvikling, produktion og salg af løsninger i stål og beton til byggeri og industri
  • DS Gruppen har hovedsæde i Hobro
  • DS Gruppen har afdelinger i Danmark, Tyskland, Norge og Slovenien
  • Alle datterselskaber fungerer som selvstændige virksomheder
  • DS Gruppens selskaber har tilsammen 525 ansatte
Se mere på www.ds-gruppen.dk
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079