23948sdkhjf

Fra grønsager til bildæk - DS Flexhal bygger nye lagre

Efter DS Flexhals involvering i PostNords nye lagerhotel og terminal har virksomhedens tilstedeværelse i Skandinavisk Transport Center udviklet sig. Samtidig med at kontrakten med PostNord blev udfærdiget og underskrevet, blev DS Flexhal inviteret til at prissætte et frugt og grøntlager for Total Produce Nordic, der skal flytte fra Grønttorvet i Valby til en grund i Skandinavisk Transport Center (STC). DS Flexhal står nu for 16.000 kvadratmeter lagerhal og administration for frugt- og grøntvirksomheden. Nordisk Dæk Import besluttede dernæst at de skulle have opmagasinering af skiftevis sommerdæk og vinterdæk i et nyt lager i STC. Det endte ud i at DS Flexhals ejer, DS Gruppen, købte en grund på 30.000 kvadratmeter, hvor DS Flexhal nu har fået til opgave at lave et 7.000 kvadratmeter dæklager til Nordisk Dæk Import.

Arbejdet ved Total Produce Nordics lager, som ligger på en 40.000 kvadratmeter grund, består blandt andet i at etablere 13.500 kvadratmeter kølelager, opdelt i store kølerum på op til 4.000 kvadratmeter, samt 1.800 kvadratmeter kontorarealer.

DS Flexhal, der står for totalentreprisen på grøntlageret, laver hele projektudviklingen og er lige startet på grundarbejdet, hvor der graves jord ud til bygningen. En hel del af byggeriet laves i egenproduktion med flere af DS Gruppens andre produktioner. De bærende stålkonstruktioner og betonelementer står de blandt andet selv for.

- Vi er gået i gang med anlægsarbejdet og projekterer på livet løs. Planen er, at vi fra før sommerferien og frem til midten af efteråret skal montere hele råhuset. Vi skal derefter, i løbet af efteråret og frem til januar, lave resten af bygningen, så vi kan levere et nøglefærdigt byggeri i starten af næste år, siger Kai Rørbæk, salgsdirektør i DS Flexhal.

Også totalentreprisen for Nordisk Dæk Import står DS Flexhal for. Her producerer de selv ydervæggene af beton og stålkonstruktionerne til taget. Brandsikringen af dæklageret har vist sig at give de største udfordringer.

- Dæk er ikke letantændelige, men skulle der opstå en brand, er den meget svært at kontrollere og slukke igen. Derfor har der været mange diskussioner og beslutningsprocesser om at få lavet et sprinkleranlæg, der kan håndtere det, hvis en brandsituation skulle opstå, siger Kai Rørbæk.

Der skal være meget store vandmængder til rådighed. DS Flexhal har til opgave at etablere et vandreservoir, der kan lagre og tilvejebringe ikke mindre end 2.200 kubikmeter vand til sprinklerne ved en brand. Det er utrolig store mængder til en bygning på 7.000 kvadratmeter. PostNords nye bygninger på 33.000 kvadratmeter skal i forhold til kun tilvejebringe 400-500 kubikmeter vand til sprinkleranlæg.

Faktaboks - DS Flexhal

  • DS Flexhal er en afdeling i DS Stålkonstruktion A/S
  • DS Flexhal leverer fleksible erhvervsbyggerier i beton og stål
  • DS Flexhal gennemfører alle processer i byggeriets faser i hoved- eller totalentreprise
  • DS Flexhal er en del af DS Gruppen A/S
  • Se mere på www.ds-flexhal.dk
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078