23948sdkhjf

Disruption til debat på Nor-Shipping

Rekordmange besøgende forventes på messen i Oslo i år, og danske virksomheder er stærkt repræsenteret

Om et par uger slår Nor-Shipping i Oslo atter dørene op til Nordens største maritime event.

I år ventes messen, der afholdes hvert andet år, at slå rekord med omkring 35.000 besøgende og næsten 1.000 maritime virksomheder fra hele verden. Og Det Blå Danmark er som sædvanlig talstærkt repræsenteret på Nor-Shipping, der løber af stablen fra 30. maj til 2. juni.

Alfa Laval, Desmi Ocean Guard, Fayard, Orskov Yard, Hempel, MAN Diesel & Turbo og Viking Life-Saving Equipment er blandt de maritime udstyrsproducenter og værfter, der er med på årets messe.

Ifølge Danske Maritimes adm. direktør Jenny Braat er Nor-Shipping et vigtigt mødested for brancheforeningens medlemmer.

- Sammen med SSM (maritim messe i Hamburg, red.) er Nor-Shipping den vigtigste event i Nordeuropa, og derfor har vi også rigtig mange danske udstillere med. Det skyldes ikke mindst, at der også er mange nordmænd med på Nor-Shipping, og Norge er et vigtigt marked for mange af vores medlemmer. Derfor er det vigtigt at være til stede for at brande Danmark, siger Jenny Braat.

Fakta: NOR-shipping
Nor-Shipping 2017 finder sted i Oslo og Lillestrøm, Norge, fra 30. maj til 2. juni 2017.

Som en førende event-uge med 22.500 kvadratmeter udstillinger, konferencer og networking-muligheder trækker Nor-Shipping den internationale maritime industri til Oslo hvert andet år.

I år ventes messen at tiltrække omkring 35.000 besøgende og næsten 1.000 maritime virksomheder.

Messen er delt op på fem temaer. Disruptive Sustainability i Hal A, IT & Navigation i Hal B, Sikkerhed & Redning i Hal C, Skibsbygning & Reparation i Hal D, Maritime Services & Logistik i Hall E, Propulsion & Machinery i Hal E.

Messen får konkurrence
Hun oplyser, at Danske Maritime i år har valgt at deltage i flere paneldebatter, herunder om et af tidens hotte emner - ’disruption’.

- Vi håber i den forbindelse at kunne være med til at synliggøre, hvor langt fremme vi er herhjemme, for der er ingen tvivl om, at diskussionen om digitalisering er noget, der vil røre sig i hele branchen i de kommende år.

Ifølge Jenny Braat har Nor-Shipping dog mistet lidt af sin betydning i de senere år i takt med, at stadig flere internationale maritime messer har meldt deres ankomst rundt om i verden.

- Det er stadig helt klart en af de største og vigtigste messer at være med på, men der kommer flere og flere messer rundt om i verden, som er med til at skabe spredning, siger hun.

Protektionisme et problem
Et andet brændende tema, som Danske Maritimes direktør håber kommer på dagsordenen ved Nor-Shipping, er den omsiggribende protektionisme.

- Vi taler ofte med vores internationale kontakter om rammebetingelserne for industrien. Og for os som brancheorganisation er det mindst lige så vigtigt at tale med de eksempelvis kinesiske kontakter om, hvordan vi sikrer, at det globale maritime marked ikke bliver hæmmet af protektionisme, siger Jenny Braat og fortsætter:

- For der er ingen tvivl om, at det mærkes mere og mere som en af tendenserne, og det kan få effekt på handelssiden. Men vi ser også, at flere og flere lande stiller krav om et meget stort nationalt indhold om bord på de skibe, de får bygget. Det kan være en meget stor trussel ikke mindst for værfterne, idet størstedelen af vores produktion går til eksport, siger Jenny Braat.

Forandringens vinde blæser
Åbningskonferencen på messen har i år hovedtemaet: ’Katalysator for forandring (’Catalyst for change’) og vil dreje sig om effekten af digitalisering og øget fokus på bæredygtighed som drivkraft for forandring i den maritime industri.

Ifølge arrangørerne har konferencen til formål at skabe en bedre forståelse for begrebet ’disruption’ i industrien og pege på forskellige tilgange til at håndtere det.

- Industrien oplever effekten af et globalt skifte ud over de normale cykler, hvor såvel udfordringer som muligheder rejser sig inden for tre nøgleområder: bæredygtighed, digital transformation og havområderne. Nor-Shipping vil være arenaen til at diskutere nøglefaktorerne i dette foranderlige landskab, hedder det i programmet.

Artiklen er en del af temaet SØFART TEMA: Nor-Shipping 2017.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109