23948sdkhjf

Uddannelse i centrum ved vækstteamdebat

De to ledere af de maritime uddannelsessteder på Sydfyn, Jeppe Carstensen fra Marstal Navigationsskole og Jesper Bernhardt fra Simac i Svendborg, hilste Vækstteamets ambitiøse anbefalinger på uddannelsesområdet velkommen, da folketingspolitikere og rederierhvervet var samlet til debat om vækstteamets anbefalinger i Svendborg d. 1. maj.

- På Simac glæder vi os til at komme i gang. Det kan kun gå for langsomt. Det Blå Danmarks succes skyldes flere ting. Godt købmandskab er det ene. Gode rammebetingelser for godt købmandsskab. Og sidst men ikke mindst samarbejdet mellem rederierne og uddannelsesinstitutionerne, sagde Jesper Bernhardt.

Uddannelse er også vigtigt for de lokale folketingspolitikere, der ligeledes deltog i debatten. Alle efterspurgte de bedre muligheder for at bygge videre på kompetencer fra flere brancher.

Politisk opbakning til DIS-udvidelse
Der er lydhørhed på Christiansborg overfor vækstteamets anbefalinger og uddannelsernes bekymringer. Erhvervsordfører for det Konservative Folkeparti, Anders Johansson, påpegede, at trods den aktuelle nedgang i rederierhvervet, skyldes det lavere antal danske søfolk i høj grad manglende kvalificeret arbejdskraft.

- Faldet af danske ansatte skyldes, at vi ikke får uddannet nok. Jeg er stor tilhænger af at lave fleksible ordninger, hvor man kan komme flere steder hen i løbet af sin praktiktid, og at man kan få flere ud i offshoresektoren, siger Anders Johansson, som samtidig slog et slag for, at DIS-udvidelsen kan skabe flere folk for danske søfolk.

Begge temaer bakkes op af Venstres medlem af Erhvervsudvalget Erling Bonnesen, som også ser en DIS-udvidelse som oplagt for yderligere dansk beskæftigelse.

- Samtidig med at vi skaber gode rammevilkår virker det helt rigtigt, at vi øger satsningen på uddannelse på ryggen af Rederiforeningens udspil om uddannelse, siger Erling Bonnesen.

Der var enighed om at arbejde videre med anbefalingerne i de tre partier for at sikre bedre rammevilkår. 

Kilde: Danmarks Rederiforening

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.191