23948sdkhjf

Tilbageholdende olie- og gasfolk koster stadig Semco Maritime

Et lavt - omend stabilt - prisniveau på olie- og gasmarkederne gav ikke Semco Maritimes kunder incitamenter til at iværksætte ny aktivitet og investeringer i sektoren. Sådan skriver Semco Maritime i en pressemeddelelse om 2016-resultaterne.

Den lave efterspørgsel medvirkede til et omsætningsfald  på 8 procent til 1.598 mio. kroner. Faldet var mindre end året før, og en positiv udvikling i forretningsområderne Offshore Wind og Renewables var med til at afbøde den negative effekt fra olie- og gasaktiviteterne.

Faldet i omsætningen kombineret med øget prispres i olie- og gasforretningen samt væsentlige restruktureringsomkostninger forbundet med koncernens tilpasning af kapaciteten til det lavere aktivitetsniveau samt nedskrivninger af goodwill kostede indtjening.

- Olieprisen har siden 2014 år påvirket hele olie- og gassektoren markant og medført betydelig tilbageholdenhed i forhold til investeringer i nye projekter og vedligeholdelse. Vi har i 2016 løbende tilpasset koncernen til det lavere aktivitetsniveau og været nødt til at sige farvel til yderligere 250 gode medarbejdere i årets løb. Olie- og gasforretningen er fortsat et vigtigt forretningsområde, og selv om vi har opnået gode resultater af tidligere tilpasninger og udvidet koncernens positioner inden for Offshore Wind og Renewables, kan det ikke afbøde effekten af den bratte opbremsning i vores væsentligste marked. Aftalen, som vi i marts måned 2017 indgik med Mærsk Olie og Gas om levering af mandskab til operationerne på Nordsøen, viser, at vi er på rette vej, men koncernresultatet for 2016 er meget utilfredsstillende, siger administrerende direktør Steen Brødbæk. 

Ekstra kapital til et stærkere fundament
Semco Maritimes strategi frem mod 2020 er at sikre større uafhængighed af olie- og gasforretningen ved at styrke forretningen inden for andre markedssegmenter - særligt på Offshore Wind og Renewables. For at sikre et stærkt fundament for at gennemføre strategien tilførte koncernens ejer ny kapital i 2016, så egenkapitalen ultimo 2016 udgjorde 141 mio.kroner.

 - Udsigterne for olie- og gassektoren er hverken klare eller løfterige på kort eller mellemlangt sigt. På vores hjemmemarked glæder vi og hele sektoren os naturligvis over Tyra-aftalen, som kan føre til konkrete ordrer fra 2018. Det er positivt for forretningen og for beskæftigelsen i sektoren. Olie og gas vil i mange år fremover være en væsentlig del af energiforsyningen. Når det gælder ordninger til udnyttelse af marginal-felter og eftersøgning efter nye områder, så er både Norge og Storbritannien meget progressive, hvilket har ført til aktivitetsstigninger for os på de markeder. Tilsvarende ordninger kunne vi bruge mere af i Danmark, og vi vil arbejde for at få bedre vilkår til gavn for arbejdspladser, forsyningssikkerhed og indtægter, mens vi fortsætter omstillingen til større vægt på Offshore Wind og Renewables, siger Steen Brødbæk. 

Store ubekendte i 2017
Olie- og gasmarkedet vil fortsat være præget af usikkerhed, ringe forudsigelighed og lav investeringsaktivitet i 2017.

Forventningerne til Offshore Wind og Renewables er mere positive, og disse forretningsområder ventes sammen med effekterne af de foretagne omkostningstilpasninger at bidrage positivt til koncernens indtjening i 2017.

Semco Maritime A/S
mio. kr. 2016 2015
Nettoomsætning 1.598,5 1.744,1
Resultat før afskrivninger og særlige poster mm. (EBITDA) -46,9 9,3
Resultat af primær drift (EBIT) -127,2 -79,8
Resultat før skat -128,9 -92,9
Årets resultat -127,5 -85,2
Aktiver 614,0 753,3
Egenkapital 140,7 76,2
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2016.

Kilde: Semco Maritime

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.266