23948sdkhjf

Polsk militær søger stadig efter nødstedte i Østersøen

For det danske søværns vedkommende er den store eftersøgning i Østersøen afblæst, mens polakkerne fortsat leder efter nødstedte, oplyser Forsvaret til P4 Bornholm.

- Vi har undersøgt alle kringelkroge i det her store søområde, både fra luften og fra vandet, uden af have fundet nogle nødstedte. Når der samtidig ikke har været meldt nogen savnede, så giver det ikke mening at fortsætte operationen, siger Claus Elberth, der er vagtholdsleder hos Forsvarets Operationscenter, til P4 Bornholm.

Læs mere: Syv skibe, to helikoptere og et fly i stor eftersøgning ved Bornholm

Der er dog kun tale om den danske eftersøgning.

- Skulle der mod forventning være nogen i vandet, så er de formentlig drevet ind i polsk farvand, og det vil sige, at det polske redningsværn fortsat har både skib og fly over Østersøen, siger Claus Elberth.

Teorien er nu, at besætningen på et af skibene i Østersøen kan have - i muntert lag - affyret raketterne.

- Det er den mest nærliggende forklaring, at det er lidt løftet stemning, der har ført til den er store eftersøgning. Det er noget, vi ser meget alvorligt på, men det er svært at få nogen til at indrømme det, siger han til P4 Bornholm.

Eftersøgningen gik i gang i nat efter, efter at der kort efter midnat blev observeret fire nødraketter cirka 15 sømil øst for Bornholm.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235