23948sdkhjf

Maritime roser til montørordningsforslag

Særligt Vækstteamet for Det Blå Danmarks anbefaling af en maritim montørordning vækker glæde hos Danske Martime

Blandt de anbefalinger, som det af regeringen nedsatte Vækstteam for Det Blå Danmark i dag er kommet med, er der flere, som er afgørende for konkurrenceevnen og den fortsatte udvikling af den maritime industri i Danmark, der har 40.000 direkte og indirekte beskæftigede rundt om i landet. Det skriver Danske Maritime i en pressemeddelelse.

- Jeg glæder mig særligt over, at Vækstteamet anbefaler en maritim montørordning til regeringen. Hvis den bliver en realitet, vil det betyde øget vækst og beskæftigelse, fordi danske virksomheder fortsat kan sende maritime montører ud til skibe rundt om i verden og hjemtage uvurderlig viden til at udvikle virksomhedens produkter og services, siger adm. direktør Jenny N. Braat, Danske Maritime.

Milliarder i maritim forskning
Maritim forskning og udvikling har skabt fundamentet for den solide danske maritime produktion på 90 mia. kroner årligt, så vi står for 7,3 procent af Europas maritime eksport. En ny analyse viser, at 45 procent af den danske maritim industri er produktinnovative mod blot 20 procent af den danske industris virksomheder generelt.

- Derfor glæder det mig, at Vækstteamet fremhæver forskning og innovation som en del af indsatsen for at fastholde og udvikle maritime kompetencer. Som Vækstteamet påpeger, skal Danmarks rolle som testlaboratorium for fremtidens maritime teknologier styrkes, og vi bakker op om at fortsætte forskningsprogrammet Blue INNOship som en forsknings- og udviklingsplatform for hele Det Blå Danmark, siger Jenny N. Braat.

Endelig roser Danske Maritime den anbefaling, Vækstteamet kommer med for også gennem eksportkredit- og finansieringsordninger at sikre lige konkurrencevilkår.

Kilde: Danske Maritime

Artiklen er en del af temaet Væksttema.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125