23948sdkhjf

Vækstfonden hjalp Jobi Værft på vej

Mange små og mellemstore virksomheder uden for de større byer oplever at det er svært at skaffe finansiering, når drømmen om nyt domicil eller nye ejendomme melder sig, skriver Nordjyske.

Statens investeringsfond Vækstfonden var sidste år med til at finansiere 50 domiciler for 230 mio. kr. og fonden mærker en stigende efterspørgsel på hjælp til investering i ejendomme.

En af de virksomheder der har haft nytte af samarbejdet med Vækstfonden er Jobi Værft i Strandby, der i 2015 købte det eksisterende værft i Strandby. Med hjælp og midler fra Vækstfonden har værftet fået mulighed for at investere i nye faciliteter og dermed øge kapaciteten og evnen til at klare flere typer af opgaver.

Inden samarbejdet med Vækstfonden havde Jobi Værft svært ved at finde finansiering til ombygningen af værftet – blandt andet fordi værftsbranchen haft ry af ikke at kunne tjene penge.

- Værftsbranchen har været sådan en branche, hvor mange af vores kolleger er lukket i løbet af de seneste mange år. Derfor hænger der sådan en sort sky over værfterne, hvor man siger, at værfter - de kan åbenbart ikke tjene penge. Heldigvis er vi nogle, der kan, og det har man i Vækstfonden kunnet se. At de få, der er tilbage, de har en god overlevelseschance, siger direktør Jesper Faurholt Jensen hos Jobi Værft.

Han har været overordentligt tilfreds med samarbejdet

- De har været en rigtig god partner fra en start af. De har meldt klart ud, at ”vi vil jer”. De har været meget seriøse, og har på ingen måde rystet på hånden, siger han.

Investeringen i Strandby Havn har også vist sig at bære frugt. Værftet har øget antallet af medarbejdere fra 20 til 40 på to år. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093