23948sdkhjf

ADP: Fint resultat i lyset af udfordringer og forandringer

Et godt 2016-resultat, som blev fremlagt på ADP-generalforsamlingen d. 19. april, danner basis for en videreudvikling af ADP-havnenes kerneforretning. Sådan skriver Associated Danish Ports (ADP) i en pressemeddelelse.

Resultat for 2016 på 21,8 mio. kr. er meget tilfredsstillende for et år præget af udfordringer og forandringer, lyder det.

- Vi fokuserede i løbet af 2016 i høj grad på den fremadrettede udvikling af vores virksomhed og på den innovationsproces, vi nu står midt i, udtaler administrerende direktør Nils Skeby.

 - Vores kunder ser på hele godstransportens værdikæde for at optimere deres forretning. Vi kobler alle modaliteter, når vi optimerer logistikløsninger. Vores multimodale transport- og logistikcenter i Taulov, hvor vores kommende investeringer på et trecifret millionbeløb kobles sammen med den eksisterende infrastruktur i Taulov-området, vil blive en klar fordel for kunderne, fortsætter han.

Et ton gods mindre
Den samlede godsomsætning blev 8,5 mio. tons, et fald på cirna 1 mio. tons i forhold til 2015.

Nedgangen skyldes for Fredericia Havn hovedsageligt et hurtigere fald i udskibningen af råolie end forventet. Derudover blev udskibning af korn udskudt fra efterår 2016 til forventet forår 2017, og containeromsætningen faldt med cirka 4 procent.

Nyborg Havn havde en øget godsomsætning på cirka 6 procent, der hovedsageligt knytter sig til flydende bulk. 

Stor arealudviklingsplan på Fredericia Havn
2016 var et anderledes år for ADP A/S på grund af branden i februar på Fredericia Havn. Genopretningen af fuld operationel drift på havneafsnittet, der blev beskadiget, har fyldt meget ikke kun umiddelbart efter branden men hen over hele året, og skaderne har naturligvis påvirket vores samlede flydende bulk aktiviteter.

ADP har igangsat en større arealudviklingsplan for Fredericia Havn, som i første omgang betyder, at ikke-kajnære aktiviteter flyttes længere ind i baglandet samtidig med, at vi investerer i nye faciliteter. Disse forandringer vil sammen med vores investering i Taulov være det, der skal skabe vækst og udvikling på Fredericia Havn over de næste mange år.

Kilde: ADP

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109