23948sdkhjf

Vækstteamets anbefalinger til debat

Det maritime vækstteams anbefalinger til at skabe ny vækst i Det Blå Danmark er på tapetet den 21. april, når Danmarks Rederiforening og Danske Maritime inviterer til gå-hjem-møde

I maj 2016 nedsatte daværende erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen et maritimt vækstteam med Jesper Lok i spidsen. Efter påske fremlægger vækstteamet sine anbefalinger, som vil være indspil til den fremadrettede politiske proces på det maritime område. Et af vækstteamets medlemmer, Claus Jensen, formand i Dansk Metal, ser frem til at diskutere maritim vækst:

- Der er lagt et stort stykke arbejde fra vækstteamets side for at komme med både ambitiøse og relevante anbefalinger. Dem ser jeg frem til at diskutere bredt, så vi kan få dem omsat til handling, hvilket jeg ser frem til at tage hul på den 21. april om eftermiddagen, siger Claus Jensen, som deltager i gå-hjem-mødet.

Et andet medlem af vækstteamet, som også er i panel vedmødet som afholdes i Danmarks Rederiforenings lokaler i Amaliegade den 21. april er Mikael Skov, CEO i Hafnia Tankers. For ham er det vigtigt, at vækstteamets anbefalinger bliver omsat til politisk handling.

- Det er vigtigt for rederierhvervet, at de danske rammevilkår hele tiden holdes op imod vores globale konkurrenter, for der er ikke plads til at løfte foden fra speederen hverken kommercielt eller politisk. Derfor er vækstteamets anbefalinger og den politiske opfølgning centrale, når de bliver lagt frem om få uger, siger Mikael Skov.

Thomas S. Knudsen, CEO i MAN Diesel & Turbo, er det tredje medlem af vækstteamet, som deltager i gå-hjem-mødet. Han er en blandt flere repræsentanter for den maritime industri med udstyrs- og serviceleverandører og værfter.

- Den danske maritime industri har et betydeligt vækstpotentiale, men potentialet kan kun for alvor udnyttes, hvis erhvervet sikres de bedst mulige rammer og konkurrencevilkår. Vækstteamets anbefalinger er en vigtig brik i denne sammenhæng, og jeg ser frem til såvel den efterfølgende dialog i erhvervet som til at se anbefalingerne udmønte sig i konkret politisk handling, siger Thomas S. Knudsen, der også er formand for Danske Maritime, den maritime industris brancheforening.

Ved mødet den 21. april giver de to arrangører Danmarks Rederiforening og Dansk Maritime deres samlede syn på anbefalingerne. Det bliver i form af indlæg fra direktør Jakob Ullegård, Danmarks Rederiforening, og adm. direktør Jenny N. Braat, Danske Maritime.

Arrangementet afholdes i Amaliegade 33 fra kl. 14.30 til 15.45 og tilmelding er påkrævet. Danmarks Rederiforening er efterfølgende vært ved lidt vådt og tørt, så anbefalingerne også kan blive diskuteret i en lidt mere uformel ramme.

Kilde: Danske Maritime

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.408