23948sdkhjf

Scandlines hybridfærger skubber ombygget fragtfærge til ny rute

Scandlines 'Kronprins Frederik' er efter et værftsophold indsat som fragtfærge på ruten Rødby-Puttgarden

M/F 'Kronprins Frederik' har hidtil sejlet på ruten Gedser-Rostock. I forbindelse med indsættelsen af to nye hybridfærger på denne rute besluttede Scandlines at beholde 'Kronprins Frederik' og fra den 4. april indsætte den som fragtfærge på ruten Rødby-Puttgarden, hvor rederiet sidste år havde en vækst for lastbiler på 8 procent.

I februar 2017 var fragtfærgen derfor på værftet Navikon i Swinoujscie i Polen. Her fik den blandt andet monteret to nye agterramper med en længde på hver 12 meter, så færgen kan lægge til i lejet i Puttgarden, samt nye, større fenderlister i forenden af skibet, så færgen kan lægge til i lejet i Rødby. Herudover blev der udskiftet i alt 12 tons stål i blandt andet vandballasttankene.

Pris: 26 millioner
For at færgen kan lægge til i Puttgarden har to udgravningsskibe siden den 1. marts 2017 fjernet omkring 70.000 m3 sand i havnen.

De seneste dage har 'Kronprins Frederik' foretaget prøvesejladser mellem Rødby og Puttgarden og samtidig testet lejerne.

De samlede omkostninger til ombygning af 'Kronprins Frederik' samt lejerne i Rødby og Puttgarden beløber sig til over 26 mio. kroner. 'Kronprins Frederik' har en kapacitet på 35 lastbiler.

Kilde: Scandlines

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25