23948sdkhjf

Hirtshals Havn styrker belgisk samarbejde

Zeebrugge Havn og Hirtshals Havn underskrevet en samarbejdsaftale, der skal styrke relationerne mellem de to havne. Samtidig skal aftalen danne grundlag for at udvikle de fælles forretningsmuligheder.

CEO i Zeebrugge Havn, Joachim Coen, og bestyrelsesformand Anker Laden-Andersen fra Hirtshals Havn underskrev ved en ceremoni under det belgiske kongepars officielle besøg i København det dokument, der danner grundlaget for et strategisk samarbejde mellem havnene.

 - Det strategiske samarbejde, som vi med underskrivelsen af aftalen har tydeliggjort, vil kunne styrke mulighederne for effektive forretningsmæssige samarbejder, hvor vi ser potentialer, som tager afsæt i både den direkte søtransportforbindelse og den åbning der nu ligger lige for i samarbejdet mellem erhvervsklyngerne i Zeebrugge og Hirtshals, sagde Hirtshals Havns bestyrelsesformand Anker Laden-Andersen umiddelbart efter underskrivelse

Udbygger den belgiske forbindelse
Den 16. februar 2016 åbnede rederiet Cobelfret (CLdN) den direkte rute mellem Zeebrugge og Hirtshals, og ruten har nu et år efter vist sin berettigelse, og de forretningsmuligheder som ruten åbner mulighed for, bliver stadig mere synlige i transportsektoren.

Ruten mellem Zeebrugge og Hirtshals giver Zeebrugge Havn et omdrejningspunkt i Skandinavien, hvormed havnen styrker sit shortsea netværk i Europa. Tilsvarende er Hirtshals Havn med den direkte rute, koblet på det globale netværk af oversøiske ruter, der anløber Zeebrugge Havn. CLdNs rute har således potentiale som feederrute, der på forbinder Norge, Sverige og Nordjylland med det internationale rutenet i Zeebrugge. Yderligere har Hirtshals Havn via havnen i Zeebrugge forbindelse til England.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078