23948sdkhjf

Energiminister til søfarten: Vi får brug for jeres skibe

Rigtig mange repræsentanter fra den danske maritime offshoresektor var samlet i Nyborg den 24. marts, da Rederiforeningen af 2010 holdt sit årsmøde. Det skete i slipstrømmen på den aftale om udvikling af Nordsøen, som et bredt flertal i Folketinget indgik i dagene op til årsmødet. Det prægede også ministerens tale til de mange repræsentanter for søfartens del af offshore-sektoren:

- Jeg håber, at vi får gode muligheder for at fortsætte det gode samarbejde. Danmarks energiudvikling hænger jo tæt sammen med den maritime sektor, og derfor er det godt nyt, når vi gør fremskridt, som det sket med aftalen om Nordsøen, som sikrer fortsat olie- og gasproduktion i Nordsøen, sagde Lars Chr. Lilleholt, energi-, forsynings- og klimaminister i forlængelse af hans oplæg.

Oplægget var også præget af udviklingen indenfor havvind, hvor ministeren gav udtryk for, at Danmark skulle drage nytte af sin styrkeposition. Han fortalte blandt andet, hvordan prisen på havvind tidligere – også i ministerens øjne – havde været en hindring, men at de seneste udbud havde vist havvindens konkurrencedygtighed. Det skulle udnyttes:

- Regeringen arbejder for at gøre Nordsøen til havvindens svar på ”Silicon Valley”. Det vil være et kæmpe projekt, som rækker hen over havgrænserne i Nordsøen, da vi landene imellem har en fælles interesse i at gøre alvor af en seriøs udbygning med havvind i det farvand. Det vil skabe gensidig gavn, og jeg tror, at Danmark kan få virkelig stor gavn af det, hvilket også gælder den maritime sektor. For vi får brug for jeres kompetencer og skibe til at realisere den vision, sagde Lars Chr. Lilleholt,

De toner vækker glæde hos branchen, som for manges vedkomne var samlet i salen til ministerens oplæg. Det gjaldt blandt andet David Kristensson, bestyrelsesformand for Northern Offshore Services A/S, som blandt andet sejler med såkaldte CTV’er – eller Crew Transfer Vessels - til havvindmølleparker i flere lande.

- Jeg synes, at det var gode toner fra ministeren. Det er klart at med det ambitionsniveau for havvind, så vil det have stor betydning for hele den maritime havvindsektor, hvor vi kan noget internationalt. Med de rigtige rammer, så tror jeg i den grad, at vi og andre danske rederier vil være klar til at gribe de nye vækstmuligheder, som den vision vil kaste af sig, sagde David Kristensson efterfølgende.

Kilde: Danmarks Rederiforening

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25